MC försäkring "Kawasaki"

Det japanska företaget Kawasaki är främst känd för att de tillverkar motorcyklar men har även tillverkning av båtar, robotar inom tillverkningsindustrin och bilar. Utbudet av motorcyklar från Kawasaki är brett men de har alltid haft ett speciellt fokus på så kallade värstingmodeller. Några av de kändare modellerna genom tiderna är Z1/Z900, ZZR 1100 samt ZX-12R.

När det gäller att försäkra en dyr ”värstingmodell” handlar det framförallt om att kartlägga behovet så att man väljer en motorcykelförsäkring som verkligen ger den ekonomiska trygghet som man behöver.

Läs även: Så mycket kostar mc-försäkringen där du bor

Vilket behov har du?

Första steget i jakten på den bästa motorcykelförsäkringen är att kartlägga sitt eget behov. Det gäller främst nivå på försäkringsskyddet (halv- eller helförsäkring) men den som jämför Kawasaki MC försäkringar kommer även se att det skiljer sig relativt mycket i avtalen mellan de olika försäkringbolagen.

Den som anser att man inte behöver något ekonomiskt skydd alls kan välja att enbart trafikförsäkra sin motorcykel. Det betyder att man enbart kan få ersättning för personskador och aldrig en krona oavsett orsak för skada på motorcykeln. Om man däremot är med i en olycka och det visar sig vara den andre trafikantens fel täcker trafikförsäkringen för den personen skador på din motorcykel. På så vis ser trafikförsäkringen till att ingen ska bli ersättningslös vid olycka i trafiken.

Den som väljer enbart trafikförsäkring får en mycket billig Kawasaki MC försäkring men det man i detta fall bör komma ihåg är att den inte skyddar motorcykeln något alls.

Andra steget är att välja en halvförsäkring för sin mc. Då tillkommer möjlighet att få ersättning för bland annat:

- Stöld och skador som uppkommit vid stöld eller stöldförsök
- Allmänna brandskador.
- Sprucken vindruta – Gäller främst vid stenskott
- Vissa maskinskador – Främst gällande delar som har med kraftöverföringen att göra. Detta gäller enbart på nyare motorcyklar då det finns en åldersgräns för att ersättning ska kunna ges.
- Krisskydd – Få stödsamtal hos psykolog efter traumatisk upplevelse inom trafiken.
- Rättskydd – Ekonomisk hjälp med advokat- och rättegångskostnader vid eventuell rättstvist gällande motorcykeln.
- Bärgning – Den som blir stående på grund av bland annat motorfel kan få hjälp med bärgning till närmaste verkstad.

Genom att välja halvförsäkring blir det högre pris på Kawasaki motorcykelförsäkringen men samtidigt förändras det ekonomiska skyddet radikalt. Här får man en ekonomisk trygghet både för sig själv och sin motorcykel i flera olika situationer.

Tredje steget är helförsäkring för din motorcykel. Det som tillkommer då, utöver det försäkringsskydd som presenterats ovan, är vagnskadedelen. Med en helförsäkring har man det största grundläggande ekonomiska skydd som går att få.

Ersättning kan då fås för i stort sett samtliga skador som kan uppkomma på motorcykeln. Detta även om de uppstår av ren klantighet hos föraren exempelvis om den tappas i marken eller om man kör in i garageväggen.

Sista steget är att fundera över om man har behov av någon tilläggsförsäkring. Utbudet av tilläggsförsäkringar varierar mellan olika försäkringsbolag. En del erbjuder många olika medan andra erbjuder färdiga tilläggspaket samtidigt som ytterligare har försäkringar i olika nivåer men då utelämnar möjligheten till enstaka tilläggsförsäkringar. Exempel på tillägg är bland annat:

  • Hyrbil – Få hyrbil när din Kawasaki är på lagning (försäkringsärende)
  • Viltkollision – Självrisken försvinner helt vid kollision med djur
  • Extra värde – Höjer ersättningsnivån för stöld av tillbehör till motorcykeln
  • Rese – Utökar antalet länder som försäkringen gäller i.
  • Värdeminskning - Ökar ersättningen vid stöld eftersom värdeminskningen blir betydligt mindre.

Billig Kawasaki MC försäkring

När man kartlagt vilket behov man har är det dags att hitta bästa pris på Kawasaki motorcykelförsäkringen. För det är mycket tydligt att det är stora prisskillnader på marknaden. Den som jämför MC-försäkringar kan i vissa fall spara flera tusen kronor per år genom att välja rätt försäkringsbolag. Det man kan göra för att hitta bäst pris är:

Jämför motorcykelförsäkring – och var otrogen
Som redan nämnts kan man spara tusenlappar på at jämföra de Kawasaki MC försäkringar som erbjuds på marknaden. Många jämför också men glömmer att detta bör vara ett återkommande projekt. Den som hittat ett tilltalande pris och tecknat en Kawasakiförsäkring känner sig ofta nöjd med valet. Men nackdelen är att man allt för ofta stannar kvar på ett och samma försäkringsbolag under många år. Premien kan ändras under dessa år och de konkurrerande försäkringsbolagen kan komma med betydligt bättre avtal.

Att man har hittat ett bra pris på Kawasaki MC försäkringen betyder egentligen bara att man ska vara nöjd ett år. Innan man förlänger premien bör man jämföra igen för att se vad som är bäst på marknaden. Detta både prismässigt och innehållsmässigt.

Fråga inte vad försäkringsbolaget kan göra för dig – utan vad du kan göra för dem
Genom att kartlägga sitt behov och jämföra försäkringsbolag kan man hitta en billig Kawasaki MC försäkring. Men det går att pressa priset ännu mer. De allra flesta bolag erbjuder nämligen rabatter om man erbjuder extra säkerhet för sin Kawasaki. Ju mindre risk för stöld eller skada desto lägre premie är försäkringsbolagen villiga att erbjuda.

Vad man kan göra för säkerhetsåtgärder för att pressa priset varierar mellan olika bolag. Det första man bör göra är alltså att fråga bolaget innan man skriver på försäkringsavtalet vad man kan göra. Många gånger får man fylla i uppgifter om larm, hur långt man kommer att köra och annan information redan när försäkringen ska tecknas men man kan alltid fråga om det finns ytterligare faktorer som påverkar.

Tre av de faktorer som påverkar priset mest är ålder, var man bor samt om man kan få samlingsrabatt. Åldersgränsen brukar ligga kring 25 år och de som tecknar en försäkring och är under denna gräns brukar få betala betydligt mer än de över denna ålder.

Man får inte teckna sin mc-försäkring om man är under 25 år på någon annan för att komma undan med en billigare försäkring, 

Den som tecknar försäkringen skall vara den ägare som har det ekonomiska intresset i motorcykeln samt är huvudsaklig brukare för att egendomsskydd ska gälla o avsett om man är under eller över 25 år när man köper sin mc-försäkring.

Var man bor går inte att påverka så mycket. Det är bara att inse att den som bor i storstaden får betala mer än den som bor i en mindre stad. Stöldrisken och risk för sabotage är helt enkelt mindre i mindre städer.

Den tredje punkten, som kan påverka priset betydligt, är eventuell samlingsrabatt. Många som äger en motorcykel äger även en bil. De som väljer att ha dessa två fordon på samma försäkringsbolag får mycket ofta en kombinationsbonus. Har man dessutom flera motorcyklar finns det bolag som ger upp till 50% rabatt på den andra, tredje osv. motorcykeln.

"Det finns alltså en rad olika sätt att hitta en billig Kawasaki motorcykelförsäkring. Frågan är bara vilken punkt man vill och har möjlighet att uppfylla."


Jämför
MC-försäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

MC

Jämför olika försäkringarHarley Davidson
Dags att försäkra din Harley Davidson? I den här artikeln går vi igenom vad du kan tänka på när du ska jämföra mc-försäkringar och hur du hittar det...
Läs mer »


Triumph
Har du en Triumph som du vill försäkra? I den här artikeln går vi igenom hur du hittar en prisvärd MC-försäkring till din ...
Läs mer »


Yamaha
Ska du försäkra din Yamaha? Då finns det ett stort utbud av yamaha försäkringar. Här går vi igenom vad du bör jämföra innan du tecknar din ...
Läs mer »


Kawasaki
Det japanska företaget Kawasaki är främst känd för att de tillverkar motorcyklar men har även tillverkning av båtar, robotar ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Det absolut billigaste sättet att försäkra din MC är att välja en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och alltså ...
Läs mer »


Ducati
Det italienska företaget Ducati började 1926 sälja produkter inom radiokommunikation. Men under andra ...
Läs mer »


KTM
Letar du efter en mc-försäkring till din KTM? I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på när du jämför motorcykelförsäkringar, så att...
Läs mer »


BMW
BMW tillverkade sin första motorcykel 1923 ( BMW R32) och fick stora framgångar med denna modell. Under åren har märket haft mycket stora ...
Läs mer »


Suzuki
Som ägare till en Suzuki vet du att det är dyrt att försäkra en motorcykel. Men det finns knep som gör processen både billigare och enklare. På...
Läs mer »


Honda
I den här artikeln tipsar vi dig om hur du hittar en billig mc-försäkring till bra villkor till din Honda. Honda är ett av de mest...
Läs mer »


Aprilia
Aprilia är toppmärket för de som söker efter en riktigt bra motorcykel inom racing. Företaget vann år 2013 märkes-VM (SBK) och har ...
Läs mer »

Sverigekarta som visar snittpriser för mc uppdelat per län Så mycket kostar mc-försäkringen där du bor
Priset på motorcykelförsäkringen bestäms individuellt utifrån flera olika faktorer, bland annat utifrån var du bor. ...
Läs mer »


Kvinna som kör motorcykel i bergigt landskap Försäkra din lätta eller tunga motorcykel
För att få köra en motorcykel måste du ha rätt körkortsbehörighet och teckna en trafikförsäkring till fordonet. Motorcykeln...
Läs mer »