Jämför försäkringsbolag

Vi hjälper dig jämföra olika försäkringsbolags erbjudanden och villkor. Hos oss kan du enkelt hitta och jämföra bolag i jakten på bästa pris, och ta reda på vilket försäkringsbolag som ger dig mest för pengarna. Vi på Insplanet jämför olika försäkringar från våra samarbetande försäkringsbolag, allt för att du som kund ska få bästa överblick innan du väljer var du vill teckna din försäkring.


Försäkringsbolag Om försäkringsbolaget Typ av försäkring
Accept Försäkringar Logo

Accept Försäkringar

Först ut i Sverige med att erbjuda inkomstförsäkringar som komplement till det allmänna försäkringsskyddet.

inkomst
Alandia Logo

Alandia Försäkring

Nordens största marina försäkringsbolag med djup kompetens inom båtlivet och dess försäkringsbehov.

båt
Dina försäkringar Logo

Dina Försäkringar

Sveriges sjätte största försäkringsbolag och en utmanare till storbolagen.

hem, villa, fritid, båt, barn, olycksfall, sjuk- & olycksfall, bil, mc, moped, husbil, husvagn, släpvagn, snöskoter, 4-hjuling, företag, företagsbil
Eir Logo

Eir försäkring

Tillsammans med våra samarbetspartners utmanar vi de etablerade aktörerna på skadeförsäkringsmarknaden genom att vara helt digitala, transparenta och använda effektiva processer för att skapa en ny och digitaliserad försäkringsmarknad.

Tilläggsförsäkring
Evoli Logo

Evoli

Vi använder avancerade datamodeller och algoritmer för att hitta dig som kör bra och sällan orsakar några skador – till dig kan vi erbjuda ett riktigt bra pris jämfört mot våra konkurrenter. Vi kan ge dig ett riktigt bra pris eftersom våra kunder har färre skador än hos andra bolag. Prova oss idag, vi har inga bindningstider och om skadan skulle vara framme så har vår jour alltid öppet 24 timmar om dygnet och vi samarbetar med några av världens största försäkringsbolag för ge dig bästa tänkbara skydd. Våra kunder ger oss betyg 4,7 av 5 hos Reco.se

bil

Euro Accident

(ej samarbetsbolag)

En framgångsrik aktör inom området hälsa och hälsoförsäkringar. Vi erbjuder svenska företag och privatpersoner ett brett utbud av hälsotjänster och hälsoförsäkringar.

liv, olycksfall, sjuk- och olycksfall, barn

Folksam bilförsäkring

(ej samarbetsbolag)

Ett av de största försäkringsbolagen i Sverige som erbjuder allt från livförsäkring till hemförsäkring och fondförsäkring.

hem, villa, fritid, båt, barn, olycksfall, sjuk- och olycksfall, liv, bil, MC, moped, husbil, husvagn, släpvagn, snöskoter, företag, företagsbil
Gjensidige Försäkring Logo

Gjensidige Försäkring

Nordens tredje största försäkringsbolag erbjuder försäkringslösningar med personlig service - skapade av kunder, för kunder.

hem, villa, fritidshus, bil, MC, företag, företagsbil
Hedvig Försäkring

Hedvig försäkring

Hedvig är Nordens ledande digitala försäkringsbolag. De erbjuder tryggare och modernare försäkringar utan krångligt pappersarbete och där överskottet skänks till välgörenhet. Hedvig har högst betyg i branschen på Trustpilot och alla försäkringar är fria från bindningstid. Nöjda kunder stannar för att de vill, inte för att de måste. Drulle ingår alltid.

hem
ICA Logo

ICA Försäkring

ICA Försäkring erbjuder en rad olika försäkringar med prisvärda och generöst utformade villkor - som känns bra i magen!

hem, villa, fritidshus, bil, husbil, husvagn, mc, släpvagn, moped, snöskoter, båt, olycksfall
Idun Logo Idun Livförsäkring

Ett bolag specialiserat på livförsäkringar för individer och grupper.

liv

If...

(ej samarbetsbolag)

Ett av Nordens största skadeförsäkringsbolag, har cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och ägs idag av finska Sampo Abp.

hem, villa, fritidshus, båt, barn, olycksfall, sjuk- och olycksfall, bil, MC, moped, husbil, husvagn, släpvagn, snöskoter, 4-hjuling, företag, företagsbil
JobbGarant Logo

JobbGarant

Erbjuder primärt inkomstförsäkringar och relaterade tjänster för en ökad trygghet vid eventuell arbetsförlust.

inkomst
lin Försäkring Logo

lin Försäkring

lin Försäkring är den nya tidens bilförsäkring. Eftersom vi startar nu kan vi skapa ett helt digitalt försäkringsbolag med samma skydd men med lägre kostnader – lägre kostnader ger lägre premier för våra kunder.

bil
Länsförsäkringar Logo

Länsförsäkringar

Ett av de stora bolagen på den svenska försäkringsmarknaden. Länsförsäkringar består av 23 stycken kundägda bolag som är samlade under samma moderbolag.

hem, villa, fritidshus, bil, båt, barn, olycksfall, sjuk- och olycksfall, MC, moped, husbil, husvagn, släpvagn, snöskoter, 4-hjuling, företag, företagsbil

Moderna Försäkringar

(ej samarbetsbolag)

Med expertis, kompetens och specialism erbjuder Moderna Försäkringar ett brett utbud försäkringslösningar för moderna individer och företag. S

hem, villa, fritidshus, bil, barn, sjuk- och olycksfall, släpvagn

Moderna Smart

(ej samarbetsbolag)

Moderna Smart var först i Sverige med att erbjuda en bilförsäkring där du betalar som du kör.

hem, villa, fritidshus, bil, barn, sjuk- och olycksfall, båt, MC, husvagn, släpvagn
Movestic Logo

Movestic Liv & Pension

Movestic erbjuder försäkringar med målet att hjälpa dig att göra smarta val för ett aktivt liv.

liv, olycksfall, sjuk- och olycksfall
Paydrive Logo

Paydrive

Den första bilförsäkringen i Sverige som med hjälp av telematik belönar säkra förare med en lägre premie.

bil
Redo+ försäkringar Logo

Redo Försäkringar

Du kan teckna din bilförsäkring och din hemförsäkring hos Redo, via oss på Insplanet. Tecknar du de båda försäkringarna får du dessutom 20 procent rabatt på hemförsäkringen och 10 procent rabatt på bilförsäkringen!

bil, hem
Sensor Logo

Sensor Försäkring

Sensor Försäkring är en försäkringsagentur med säte i Luleå. Vår målsättning är att erbjuda enkla, prisvärda och pålitliga försäkringslösningar till privatpersoner och företag i Sverige. Vi samarbetar med ett flertal olika försäkringsgivare, för att kunna erbjuda de bästa möjliga produkterna till våra kunder.

bil, hem, villa
Solid Logo

Solid Försäkring

Försäkringar ska vara okomplicerade och mer lättillgängliga. Vi har skapat konceptet Ovanligt Okrångliga Försäkringar som innehåller ett brett utbud av försäkringar som är lätta att förstå och lätta att köpa.

tillägg

Svedea Försäkring

(ej samarbetsbolag)

Nischade försäkringslösningar framtagna med stor passion! Svedea menar att det är bättre att vara riktigt bra på några få saker än att vara halvbra på många.

bil, båt, MC, skoter, ATV, vattenskoter, företag, företagsbil

Söderberg & Partners

(ej samarbetsbolag)

Försäkringslösningar som passar varje kunds önskemål, oavsett om det gäller privatpersoner eller företag.

sak, företag, grupp

Trygg-Hansa bilförsäkring

(ej samarbetsbolag)

Trygg Hansa är ett av Sveriges äldsta försäkringsbolag och bedriver verksamhet under tre separata varumärken i Sverige; Trygg Hansa, Aktsam och Sveland.

hem, villa, fritid, båt, barn, olycksfall, sjuk- och olycksfall, bil, MC, moped, husbil, husvagn, släpvagn, snöskoter, 4-hjuling, företag, företagsbil

Vardia

(ej samarbetsbolag)

Vardia är ett svenskt dotterbolag till norska Gjensidige - Nordens tredje största försäkringskoncern för privatpersoner och företag.

hem, villa, fritidshus, båt, barn, olycksfall, sjuk- och olycksfall, bil, husbil, husvagn, släpvagn, snöskoter, företag, företagsbil
watercircles Logo

WaterCircles Försäkring

WaterCircles grundades 2010 och erbjuder miljösmarta sakförsäkringar för exempelvis bil, hem, villa och olycksfall. På den här sidan hittar du mer information om bolaget - bland annat hur du köper en försäkring hos WaterCircles, hur du avslutar en försäkring hos dem och inte minst hur du jämför WaterCircles med andra för att hitta bolaget med bäst pris.

bil, företagsbil
Villaägarna Logo

Villaägarnas Riksförbund

Villaägarnas Riksförbund är en svensk, rikstäckande organisation som i mer än 70 år har arbetat för att skapa nytta till sina medlemmar och hjälpa dem i vardagen som husägare.

hem, villa, fritidshus, bil

Att jämföra och byta försäkringsbolag

Insplanet arbetar för att du som försäkringskund ska få en bra överblick och spara pengar på din försäkring - med bibehållen trygghet och bra villkor. Snabbt, enkelt och ångestfritt! Om du känner dig villrådig efter att själv ha jämfört försäkringsbolagen kan du alltid ta kontakt med oss på Insplanet, där våra erfarna förmedlare kan ge dig snabba svar och kostnadsfri hjälp. Ring oss på 08 - 51 000 000, skriv i vår chatt eller gör en jämförelse online, så kontaktar vi dig.

När du väljer försäkringsbolag behöver du veta vilken typ av försäkring du är ute efter, men det finns även andra faktorer som är viktiga för att du ska kunna fatta ett beslut. Vissa försäkringsbolag har ett brett utbud vilket möjliggör att du samlar alla dina försäkringar på ett och samma ställe. Andra försäkringsbolag är specialister inom ett specifikt försäkringsområde och erbjuder utökat skydd och speciallösningar anpassade efter dina försäkringsbehov. Med vår jämförelsetjänst får du en uppfattning om vilket skydd som erbjuds till vilket pris.

Viktigt att veta är att du som regel bara kan byta dina försäkringar på huvudförfallodagen. Vilken dag som är huvudförfallodag framgår av ditt försäkringsavtal. Om du vill byta försäkringsbolag ska du säga upp ditt avtal innan huvudförfallodagen, annars så förlängs ditt avtal per automatik i ytterligare ett år.


Vad skiljer försäkringsbolagen åt?

När du jämför olika försäkringsbolag är det viktigt att fundera på andra faktorer än priset på försäkringspremien. Beroende på vilken försäkring du är ute efter är det bra att jämföra försäkringsbolagens utbud, men även deras servicenivå. En av de viktigaste sakerna att ta ställning till är om du vill teckna avtal med en stor försäkringsgivare eller ett mindre, mer specialiserat bolag. Läs mer om skillnaderna nedan.


Ska jag välja ett större eller mindre försäkringsbolag?

Mindre försäkringsbolag har ofta ett specialistområde och erbjuder skräddarsydda lösningar som passar ditt unika försäkringsbehov. Hos Accept kan du exempelvis teckna inkomstförsäkring utan att tillhöra något fackförbund medan du hos Moderna Smart och Paydrive får rabatt på din bilförsäkring beroende på hur säkert du kör.

Oavsett vilket försäkringsbehov du har kan du hitta skräddarsydda lösningar med en kombination av mindre försäkringsbolag. De mindre försäkringsbolag du kan läsa om och jämföra här på Insplanet täcker in alla dina försäkringsbehov, oavsett vilka olika försäkringar du vill kombinera.

Hos större försäkringsbolag i Sverige, som exempelvis Länsförsäkringar, Trygg Hansa eller If… kan du samla alla dina försäkringar. Försäkringsutbudet hos de större bolagen är brett och täcker in de flesta försäkringstyperna på marknaden. Det kan kännas tryggt att vända sig till ett stort och välkänt varumärke. Däremot kan det vara svårt att få samma personliga service och specialisering som du hittar hos de mindre aktörerna. Vissa av de större försäkringsbolagen, som exempelvis Länsförsäkringar, har lokala kontor utspridda över landet. På så sätt kan de anpassa sitt utbud och ge dig personlig service där du befinner dig. Vill du läsa mer om Länsförsäkringars lokalkontor och jämföra deras utbud? Klicka här!


Fördelar med stora och små försäkringsbolag

Det finns fördelar med både mindre och större försäkringsbolag, och det är därför viktigt att du funderar över vilka fördelar som väger tyngst för dig. För att hitta det bästa försäkringsbolaget som ger dig mest valuta för pengarna kan du börja med att jämföra försäkringsbolagens utbud och priser. Här på Insplanet har vi samlat denna information så att du smidigt och snabbt ska kunna fatta ett välgrundat beslut.


Recensera och kommentera svenska försäkringsbolag

Under respektive försäkringsbolags sida hittar du betyg från nuvarande och tidigare kunder. Genom att ta del av åsikter och upplevelser från våra kunder kan du få bättre insikt i hur de uppfattat arbetet med deras ärenden och hur deras ansökan om skadereglering hanterats.

Har du själv erfarenhet av något av de försäkringsbolag vi jämför på Insplanet? Dela gärna med dig av dina erfarenheter genom att sätta betyg på ditt nuvarande försäkringsbolag. Klicka här!


Den svenska försäkringsmarknaden

Sveriges första försäkring

Du kanske trodde att försäkringar och försäkringsbolag är ett modernt påfund? Icke! I Sverige sträcker sig försäkringstraditionen ända tillbaka till medeltiden. Redan under 1200-talet bildades en form av brandförsäkring, så kallad brandstod, i vissa delar av landet. Den innebar i korthet att den som drabbades av brandskada hade rätt att få ekonomisk hjälp och ersättning från de som bodde i närområdet. Tanken bakom försäkringar grundar sig alltså i den enkla filosofin att ingen ska behöva förlora allt på grund av en olyckshändelse eller skada.

Försäkringar var alltså länge något som sköttes lokalt. Under 1700-talet började detta förändras och i Sverige infördes stadsbrandkassa med statlig ersättning vid brandskada. Under 1700-talets andra hälft fram till början av 1900-talet bildades fler och fler försäkringsbolag. Under 1900-talets andra hälft blev trenden istället att flera försäkringsbolag slogs samman för att erbjuda flera olika tjänster under ett och samma varumärke.


Svenska försäkringsbolag idag

När du är försäkrad får du ekonomiskt skydd vid olyckor och oväntade händelser. Genom att teckna försäkringar slipper du oroa dig över att ensam ta stora kostnader när olyckan väl är framme. Försäkringsbolagen erbjuder med andra ord en ganska genialisk lösning. I Sverige finns idag ett stort antal försäkringsbolag. De flesta är små, lokala försäkringsgivare med specialisering på en viss försäkringstyp eller ett specifikt geografiskt område. Vårt ökade välstånd gör att vi har betydligt fler saker att försäkra idag jämfört med för 100 år sedan, och att välja försäkringsbolag har därför blivit allt viktigare.

Många väljer idag att kombinera olika försäkringstyper för att få en heltäckande försäkring som skyddar både materiella ägodelar och familjemedlemmar. Många försäkringsbolag har därför tagit fram specialanpassade lösningar och utbildar sig för att kunna erbjuda specialistkunskap inom sitt specifika försäkringsområde. Läs mer om olika försäkringsbolag och jämför deras försäkringsutbud genom att klicka dig in via deras logotyp längst upp till höger på denna sida.