Accept - Pionjärer inom inkomstförsäkring


Accept var först i Sverige med att erbjuda inkomstförsäkring. Förutom inkomstförsäkring kan du även köpa uppsägningstvistförsäkring, loss of license-försäkring och reseförsäkring hos Accept. Nedan kan du läsa mer om Accept och deras försäkringslösningar.

Accept är ett digitalt försäkringsbolag som erbjuder inkomstförsäkringar. På den här sidan kan du bland annat läsa hur du köper en försäkring hos Accept, hur du jämför Accept med andra försäkringsbolag, hur du avslutar en försäkring hos Accept samt hur du gör en skadeanmälan. Du hittar även information om Accepts försäkringar och kontaktinformation om du behöver komma i kontakt med deras kundtjänst.

Om Accept

Accept är ett privatägt och svenskt försäkringsbolag som grundades 1998. Det som skiljer Accept från många andra bolag är att man bara arbetar med internetbaserade försäkringslösningar. Det innebär att Accept kan hålla sina driftskostnader nere och därför kan erbjuda dig lägre försäkringspremier än många andra försäkringsbolag.

Företagsinformation

  • Grundades: 1998
  • Försäkringar: Inkomstförsäkring, reseförsäkring m.fl.
  • E-post: info(a)accept.se
  • Telefon: 08-629 24 90

Så här köper du en försäkring hos Accept

Det finns 2 sätt du kan köpa en försäkring hos Accept på. Du kan antingen köpa den på deras hemsida eller genom oss. Fördelen med att teckna en försäkring via oss är att du samtidigt kan jämföra Accept mot andra bolag för att se vilket bolag som erbjuder dig lägst premie. Dessutom får du samma pris hos oss som hos bolagen.

Så här gör du för att jämföra Accepts försäkringar med andra

Det är gratis och tar bara 1 minut att jämföra Accept med andra försäkringsbolag på Insplanet. Det enda du behöver göra är att klicka på den försäkringstyp du vill jämföra. Till exempel inkomstförsäkring. Sedan fyller du i dina uppgifter och klickar på “Jämför”. Inom 1 minut kan du se om Accept erbjuder dig lägst premie eller inte.

Du kan få erbjudanden från upp till 20 olika försäkringsbolag. I en lista kan du se om Accept ger dig bäst premie eller om du kan få en lägre premie hos ett annat bolag. Om du hittar ett erbjudande som du vill ha kan du köpa försäkringen direkt genom oss. Du betalar samma pris som hos bolaget- utan extra avgifter. Enkelt och smidigt!

Så här säger du upp Accepts försäkringar och byter till ett annat försäkringsbolag

Om du vill säga upp en försäkring hos Accept måste du kontakta deras kundtjänst. Du kan antingen mejla eller ringa. Kom ihåg att försäkringen inte kan avslutas förrän på huvudförfallodagen. Det vill säga på dagen 1 år från att försäkringen tecknades. Du kan avsluta försäkringen även om det är långt kvar till huvudförfallodagen.

Så här gör du en skadeanmälan hos Accept

För att anmäla en skada till Accept behöver du ladda ner, fylla i och skriva under en blankett. Du hittar den och andra skadeanmälningsblanketter på Accepts hemsida. I vissa fall kan du bli tvungen att komplettera med ytterligare dokument. Det framgår på den blankett som du ska skicka in. Blanketten kan mejlas eller skickas per post.

Accepts olika försäkringar

Accept har 4 olika försäkringar: inkomst-, uppsägningstvist-, loss of license- och reseförsäkring.

Inkomstförsäkring

Accept har inkomstförsäkring för dig som är anställd eller egenföretagare. Det finns dessutom skräddarsydda inkomstförsäkringar för akademiker, sjöbefäl och för dig som jobbar i Danmark. Om du omfattas av en facklig inkomstförsäkring men vill förlänga ersättningsperioden kan du komplettera med Accepts plusförsäkring.

På sin hemsida lyfter Accept fram 4 fördelar med sin inkomstförsäkring:

  • du kan behålla upp till 80 % av din lön om du blir arbetslös
  • välja en försäkring med hela 300 ersättningsdagar
  • få hjälp att komma tillbaka till arbetslivet med Accepts jobbsökartjänst
  • möjligheten att komplettera med en uppsägningsförsäkring vid uppsägning

Uppsägningstvistförsäkring

Accepts uppsägningstvistförsäkring kan hjälpa dig vid uppsägningstvist. Det innebär att du kan få hjälp om du blivit uppsagd på felaktiga grunder. Accept kan bland annat hjälpa dig med att förhandla fram uppsägningsvillkoren - som arbetsbefrielse - samt ersätta advokat- och rättegångskostnader vid tvist i samband med uppsägning.

Försäkringen gäller vid arbetstvister som uppstått vid MBL-frågor, omplacering samt uppsägning och varsel. Försäkringen gäller inte vid tvister som berör ersättnings- och lönefrågor för arbetstagare. Med Accepts uppsägningstvistförsäkring har du rätt till 3 timmars fri rådgivning och kan ersättas för kostnader upp till 300 000 kronor per tvist.

Loss of license-försäkring

Accepts loss of license-försäkring är en certifikatförlustförsäkring. Den är anpassad för flygledare, piloter och pilotstuderande som inte fyllt 50 år. Premien är baserad på ålder och ökar till exempel från 0,32-0,35 av försäkringsbeloppet för den som är 25 år till 1,90-2,17 % av försäkringsbeloppet för den som är 45.

Reseförsäkring

Accept säljer reseförsäkringar via utvalda resebyråer i Norden och Tyskland. Om du har en hemförsäkring har du ett grundläggande reseskydd men om du vill förbättra skyddet kan du teckna en reseförsäkring hos Accept. I deras reseförsäkring ingår bland annat förseningsersättning, resestartskydd och självriskreduktion.

Hos Accept kan du även skräddarsy din reseförsäkring med 2 tilläggsförsäkringar: avbeställningsförsäkring och konkursförsäkring. Om du tvingas avboka din resa - till exempel på grund av sjukdom - kan avbeställningsförsäkringen ersätta dig för hela resan. Konkursförsäkringen kan ersätta dig om flygbolaget går i konkurs.

Kontakta Accept

E-post:

info(a)accept.se

Besöksadress:

Accept, Box 2068, 174 02 Sundbyberg

Telefon:

08-629 24 90

Öppettider:

Måndag - torsdag 10.00 - 16.00

Fredag 10.00 - 15.00

Lunchstängt 12.00 - 13.00

Betygsätt Accept

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Accept

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Accept.

Telefonnummer
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

E-post
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

Online
Hemsida:
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.