Dina försäkringar alternativet till storbolagen


Dina Försäkringar är ett kundägt försäkringsbolag som finns över hela landet – från Piteå i norr till Lund i söder. Här kan du läsa mer om Dina Försäkringar och vilka försäkringar de erbjuder. Passa också på att jämföra deras försäkringar med andra bolag med vår jämförelsetjänst – helt kostnadsfritt! Då kan du hitta en försäkring som passar dig och dina behov till bäst villkor och pris.

Om Dina Försäkringar

Dina försäkringar består av sex försäkringsbolag som samverkar under ett gemensamt varumärke. De finns över hela landet – från Piteå i norr till Lund i söder. Alla bolag har sina egna lokala namn, men har samma logga och profil. De har varit kundägda sedan starten och har vunnit flera utmärkelser genom åren, bland annat för nöjdaste kunder inom bilförsäkring av Svenskt kvalitetsindex.

Så här tecknar du en försäkring hos Dina Försäkringar

Du kan teckna en försäkring hos Dina Försäkringar genom Insplanet – utan extra kostnader. Fördelen med att köpa försäkringar genom oss är att du samtidigt kan jämföra Dina Försäkringar med andra försäkringsbolag för att se vilket som erbjuder dig lägst premie till bäst villkor. Det enda du behöver göra är att fylla i något av våra webbformulär, beroende på vilken försäkring du är ute efter. Inom en minut får du prisförslag från ett tjugotal försäkringsbolag. Sedan kan du i lugn och ro välja det försäkringsbolag som du tycker passar dig och dina behov bäst.

Så här gör du för att jämföra Dina Försäkringar med andra

Med Insplanets jämförelsetjänst kan du jämföra Dina Försäkringar med ett tjugotal olika försäkringsbolag. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt formulär. Du får då prisförslag presenterade med en tydlig överblick över villkor och kundomdömen från de olika försäkringsbolagen – helt kostnadsfritt.

Så här säger du upp Dina Försäkringar och byter till ett annat försäkringsbolag

Du säger upp din försäkring genom att kontakta ditt lokala kontor via e-post eller telefon. Tänk på att du bara kan säga upp din försäkring till årsförfallodagen. Skulle ditt försäkringsbehov däremot försvinna, till exempel om du säljer din villa eller bil, kan du säga upp din försäkring innan årsförfallodagen.

På Insplanet kan du när som helst jämföra och köpa en ny försäkring. Den börjar då gälla från det datum då årsförfallodagen infaller för din gamla försäkring.

Så här gör du en skadeanmälan hos Dina Försäkringar

I de flesta fall kan du anmäla skadan i Dina Försäkringars olika webbformulär, beroende på vilken typ av skada det handlar om. I vissa fall kan du behöva fylla i en skadeanmälan i PDF-format. Om det handlar om en glasskada bokar du tid direkt hos Ryds Bilglas genom Dina Försäkringars webbplats.

Tänk på att ha alla relevanta dokument till hands när du ska anmäla skadan, till exempel dina kontaktuppgifter, polisrapporter, vittnesuppgifter eller andra nödvändiga dokument.

Dina Försäkringars olika försäkringar

Dina Försäkringar erbjuder försäkringar inom en rad olika områden. De har bland annat olika fordonsförsäkringar, hemförsäkringar, personförsäkringar och försäkringar för lantbruk och företag. Här får du veta mer om de olika försäkringarna och en del exempel på vad de innehåller.

Hemförsäkring

Dina Försäkringar har ett flertal olika hemförsäkringspaket som du kan välja mellan. Dessutom finns flera tilläggsförsäkringar som du kan teckna för att skräddarsy din försäkring efter just dina behov.

En hemförsäkring skyddar dig vid brand, vattenläckage, storm, inbrott och skadegörelse. Du kan få ersättning om du skulle bli rånad eller misshandlad och du får hjälp om du skulle drabbas av ID-stöld. Du är också skyddad på resan om du skulle bli sjuk eller om ditt bagage blir försenat. Även dina hushållsmaskiner samt kyl och frys är skyddade. Utöver detta har du även ett ansvarsskydd, rättsskydd, krisskydd och skydd mot trakasserier på nätet.

Bostadsrätt

Bor du i bostadsrätt har du ett större ansvar för din lägenhet än vad en hyresgäst har. Du ansvarar exempelvis själv för underhållet av både ytskikt och fast inredning inne i lägenheten. Med bostadsrättsförsäkringen får du ersättning för skador på den fasta egendomen i bostaden. Den innehåller också ett skydd för fast inredning i bostaden och för inglasad altan eller balkong.

Lösöret i den försäkrade bostaden är upp till fullpris eller till valt försäkringsbelopp. Lösöret på annan plats än i bostaden är upp till 50 000 kr.

Hyresrätt

Bor du i en hyresrätt har du inte samma ansvar som när du äger en bostadsrätt. Då är det hyresvärden som ansvarar för reparationer och underhåll av lägenheten.

Hyresrättsförsäkringen gäller för dig och de du bor tillsammans med och de saker ni äger. Försäkringen innehåller också en reseförsäkring, överfallsskydd, en ansvarsförsäkring om du skulle bli skadeståndsskyldig och en rättsskyddsförsäkring om du skulle hamna i en tvist.

Lösöret i den försäkrade bostaden är upp till fullpris eller till valt försäkringsbelopp. Lösöret på annan plats än i bostaden är upp till 50 000 kr.

Villaförsäkring

Som villaägare behöver du tänka på att försäkra både huset, tomten och de saker ni äger. Med en villaförsäkring får du ett komplett skydd för det. Förutom det vanliga skyddet mot brand-, läckage- och naturskador med mera, ingår även ett skydd mot hussvamp och skadeinsekter.

Byggnaden är försäkrad till fullvärde eller till det belopp som ni själva väljer. Försäkringen omfattar även uthus, garage och utomhuspool. Tomtmarken är försäkrad upp till 500 000 kr för skador orsakade av olja som används för uppvärmning och upp till 200 000 kr för övriga skador på tomten.

Hem max 27

Det här är hemförsäkringen för dig som är max 27 år, oavsett om du är student eller inte. Försäkringen gäller för dig och de saker du äger, med ett försäkringsbelopp på högst 150 000 kr. Försäkringen innehåller även en reseförsäkring, överfallsskydd, en ansvarsförsäkring om du skulle bli skadeståndsskyldig och en rättsskyddsförsäkring om du skulle hamna i en tvist.

Fritidshus

Fritidshusförsäkringen gäller för huset, tomten och de saker ni äger och förvarar i fritidshuset. Den skyddar dig och dina saker vid stöld, skadegörelse och vid olyckor som orsakats av exempelvis blixtnedslag, brand, läckage eller översvämning. Byggnaden är försäkrad till fullvärde eller till ett belopp som du väljer själv.

HSB Hem

Hos Dina Försäkringar kan du som är HSB-medlem teckna hemförsäkring till rabatterat pris. Förutom det vanliga skyddet mot bland annat brand, läckage och inbrott ingår även en allriskförsäkring. Den skyddar dig mot både slarv och otur, till exempel om kaffekoppen välter över datorn eller om tv:n åker i golvet. Utöver det här ingår också en reseförsäkring samt rätts- och ansvarsskydd.

Tilläggsförsäkringar

Dina Försäkringar har flera tilläggsförsäkringar som du kan komplettera med din hemförsäkring. Tänk bara på att du behöver ha din hemförsäkring hos Dina försäkringar för att kunna köpa tilläggsförsäkringarna.

Allrisk byggnad

Försäkringen ersätter dig ekonomiskt om du råkar skada ditt hus eller din tomt. Till exempel om du kör på ett staket med bilen eller om ett golv skadas av något du tappar. Du får en lägre självrisk på vissa skador jämfört med villa- eller fritidshusförsäkringen. Dessutom är åldersavdraget vid skada inte högre än 10 000 kronor.

Allriskförsäkring

Försäkringen ersätter dig ekonomiskt om du råkar ha sönder lösa föremål i hemmet, till exempel om du råkar spilla kaffe över datorn eller om tv:n åker i golvet. Högsta ersättning är 50 000 kr.

Samling

Dina samlingar av exempelvis frimärken, smycken eller mynt kan ha ett högre värde än vad som brukar ingå i en hemförsäkring. Om någon stjäl dem kan det kännas tryggt att kunna räkna med en ersättning som stämmer överens med det verkliga värdet. Du kan också få ersättning för skador på samlingen som uppstår av läckage, brand eller naturskador.

Småbåtsförsäkring

Försäkringen ersätter dig ekonomiskt om din roddbåt, jolle eller kajak blir stulen eller förstörd. Båten får ha en segelyta på högst 15 kvm, ett skrov som är längst 6 meter och en motorstyrka som är högst 15 hk. Högsta ersättning är 50 000 kr. För att kunna köpa tilläggsförsäkringen behöver du ha en hem-, villahem- eller fritidshusförsäkring hos Dina Försäkringar.

Uthyrningsförsäkring

Försäkringen är en extra trygghet för dig som tänker hyra ut din bostad. Den ersätter skadegörelse och stöld som din hyresgäst orsakar med upp till 50 000 kr. Försäkringen gäller för både villa, lägenhet och fritidshus.

Värdeföremål

Dina värdeföremål kan ha ett högre värde än vad som brukar ingå i en allriskförsäkring. Om de skadas eller om någon stjäl dem kan det kännas tryggt att kunna räkna med en ersättning som stämmer överens med det verkliga värdet. Försäkringen gäller för värdefulla föremål som exempelvis smycken och tavlor.

Fordon

Dina Försäkringar har ett flertal olika fordonsförsäkringar som du kan välja bland, allt från traktorförsäkring till bilförsäkring. Det finns även en försäkring för företagsbilen. Här går vi igenom vad de olika försäkringarna innehåller.

Bilförsäkring

På Dina Försäkringar kan du välja mellan tre olika bilförsäkringar och flera olika tilläggsförsäkringar. Trafikförsäkringen ingår i alla omfattningar och är obligatorisk enligt lag för att du ska få köra bilen. Här går vi igenom de olika omfattningarna mer ingående.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är en grundläggande försäkring som ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående. Den ersätter också skador som orsakas på annans egendom. Trafikförsäkringen betalar däremot ingen ersättning för skador på det egna fordonet eller egendom i fordonet.

Halvförsäkring

Med en halvförsäkring får du ett utökat skydd och dessutom får du ersättning om din bil drabbas av brand, glasskada, stöld eller maskinskada. Du får också ersättning för bärgning och för kostnader vid vissa brottmål och tvister.

Helförsäkring

Vill du ha det mest omfattande skyddet som finns är det helförsäkringen du ska ha. Den ersätter allt som trafik- och halvförsäkringen ersätter, men också skador på karossen som exempelvis orsakats av kollision, dikeskörning, nedblåsta träd eller skadegörelse.

MC försäkring

MC-försäkringen finns i omfattningarna trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och ingår i alla omfattningar. Den ersätter personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen ersätter utöver det även brand-, glas-, elektronik- och maskinskador. Du får också ersättning vid stöld. Helförsäkringen innehåller allt detta men även ett skydd mot skador på karossen.

Om du kör med ABS-bromsar får du 25 procent rabatt på trafik- och vagnskadeförsäkringen. Har du dessutom antispinnfunktion får du ytterligare 20 procent rabatt på vagnskadeförsäkringen.

Traktor

Traktorförsäkringen finns i tre olika omfattningar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen är den mest grundläggande försäkringen som ersätter personskador och skador på annans egendom, den ingår i alla omfattningar. Halvförsäkringen ersätter dig bland annat för brand-, glas- och maskinskador samt för stöld. I helförsäkringen ingår allt det som ingår i trafik- och halvförsäkringen, men du får dessutom ersättning för skador på karossen.

Priset utgår ifrån hur mycket du kör och du kan själv välja mellan flera olika självrisker.

Mopedförsäkring

Mopedförsäkringen finns i tre olika omfattningar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen är den mest grundläggande försäkringen som ersätter personskador och skador på annans egendom och ingår i alla omfattningar. Halvförsäkringen ersätter dig bland annat för brand- och glasskador samt för stöld. I helförsäkringen ingår allt det som ingår i trafik- och halvförsäkringen, men du får dessutom ersättning för skador på karossen.

Tänk på att du riskerar att bli utan ersättning om du har trimmat din moped, dessutom kan du åka fast för olovlig körning.

Husbil

Husbilsförsäkringen finns i tre olika omfattningar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen ersätter personskador och skador på annans egendom och ingår i alla omfattningar. Halvförsäkringen ersätter dig bland annat för brand-, glas, elektronik- och maskinskador, men du kan också få ersättning om semestern avbryts. I helförsäkringen ingår allt detta, men du kan även få ersättning för skador på karossen, vattenskador från fordonets tank eller ledningssystem och stormskador på förtält eller markis.

Husvagn

Husvagnen omfattas av dragbilens trafikförsäkring. Den täcker personskador och skador på andras egendom om du krockar med ditt fordon. Utöver detta behöver du även en husvagnsförsäkring för att få ersättning om den till exempel utsätts för inbrott eller blir stulen när du är på resande fot. Med en husvagnsförsäkring kan du även få ersättning för avbrott i semestern.

Husvagnsförsäkringen finns i två omfattningar: halv- och helförsäkring. Halvförsäkringen ersätter dig bland annat för brand- och glasskador, men omfattar även dina saker som du förvarar i husvagnen, till exempel din tv, mikrovågsugn och radio. Helförsäkringen täcker även skador på karossen, vattenskador från fordonets tank eller ledningssystem och stormskador på förtält eller markis.

Släpvagn

Släpet omfattas av dragbilens trafikförsäkring. Den täcker personskador och skador på annans egendom. Vill du ha en försäkring som också ersätter skador på själva släpet så behöver du teckna en hel- eller halvförsäkring.

Halvförsäkringen ersätter bland annat brand- och glasskador och ersätter dig om släpet skulle bli stulet. I helförsäkringen ingår allt som ingår i halvförsäkringen men den täcker också skador på karossen, till exempel om du skulle krocka eller köra i diket.

Snöskoter

Snöskoterförsäkringen finns i tre olika omfattningar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen ersätter dig om du blir skadad eller råkar skada någon annan eller annans egendom. Den ingår i alla omfattningar. Halvförsäkringen täcker bland annat brand- och glasskador och ersätter dig vid stöld. Helförsäkringen täcker, utöver det, även skador på karossen. Om du har ett terrängsläp till skotern omfattas även den av försäkringen.

Fyrhjuling

Fyrhjulingsförsäkringen finns i omfattningarna trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Den ingår i alla omfattningar. Halvförsäkringen täcker brand- och glasskador och ersätter dig vid stöld. Helförsäkringen innehåller allt det här, men även ett skydd mot skador på karossen.

Lätt lastbil

Försäkringen finns i tre omfattningar: trafik- halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen ersätter dig för personskador och skador på annans egendom, till exempel om du skulle köra in i någons staket. Trafikförsäkringen ingår i alla omfattningar och är obligatorisk enligt lag. Halvförsäkringen ersätter bland annat brand-, glas- och maskinskador och ersätter dig vid stöld. Helförsäkringen ersätter förutom allt det här även skador på karossen.

Du kan skräddarsy din försäkring med tilläggen: kollision med djur, hyrbilsförsäkring, assistans och extrautrustning (till exempel om du monterat extra hyllor i din lätta lastbil).

Personförsäkring

Dina Försäkringar erbjuder personförsäkringar som skyddar dig även på din fritid, när försäkringen från skolan eller arbetet inte längre gäller. Du kan välja mellan barnförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring och olycksfallsförsäkring för dig som fyllt 56 år.

Barnförsäkring

Barnförsäkringen är en sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn och ungdomar mellan 0 och 25 år. Försäkringen gäller dygnet runt till skillnad från samhällets skydd som bara gäller när barnet är på förskola, skola eller fritids. Den innehåller en rad olika ersättningar, bland annat vid bestående skada efter sjukdom och olycksfall, men också om ditt barn blir inlagd på sjukhus några dagar. Försäkringen gäller utan självrisk.

Sjuk- och olycksfallsförsäkring

Sjuk- och olycksfallsförsäkringen gäller för vuxna mellan 18 och 67 år. Försäkringen gäller dygnet runt till skillnad från skyddet du har hos din arbetsgivare. Den innehåller en rad olika ersättningar, bland annat vid bestående skada efter sjukdom och olycksfall men också om du blir inlagd på sjukhus några dagar. Självrisken är 500 kr vid läkekostnader, tandbehandlingskostnader, resekostnader och merkostnader samt vid ersättning för skadade kläder eller glasögon.

Olycksfall senior

Olycksfall Senior är en olycksfallsförsäkring som du kan köpa från det att du fyllt 56 år. Försäkringen ger dig ett skydd dygnet runt och ersätter läkarvård, sjukhusvistelse och invaliditet till följd av olycksfall, utan att du behöver betala någon självrisk.

Djurförsäkring

Hos Dina Försäkringar kan du köpa försäkringar för hundar, katter och hästar. Du kan själv välja hur du vill försäkra ditt husdjur och om du vill ha både en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring. Dessutom finns det en tandvårdsförsäkring för alla tre djurslagen.

Hästförsäkring

Hästförsäkringen innehåller både en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring som finns i två omfattningar: Hel och Begränsad liv- och veterinärvårdsförsäkring. Du väljer själv vilken omfattning du vill teckna. Är ditt sto dräktigt kan du dessutom lägga till en foster- och fölförsäkring.

Hundförsäkring

Hundförsäkringen består av en livförsäkringsdel och en veterinärförsäkringsdel. Du väljer själv om du vill teckna båda eller bara en av dem. Livförsäkringen ger dig ekonomisk ersättning om din hund skulle avlida eller bli tvungen att avlivas, medan veterinärvårdsförsäkringen ersätter behandling av sjukdomar, skador, rehabilitering och ett kejsarsnitt.

Du har också möjlighet att teckna en avelsförsäkring för dina hundar. Är du hunduppfödare med kennel registrerad hos Svenska Kennelklubben får du 30 procent rabatt på dina hundförsäkringar hos Dina Försäkringar.

Kattförsäkring

Kattförsäkringen består av en veterinärvårdsdel och en livförsäkringsdel. Du väljer själv om du vill ha både en liv- och veterinärvårdsförsäkring eller bara en av dem. Livförsäkringen ger dig ekonomisk ersättning om din katt skulle avlida eller bli tvungen att avlivas, medan veterinärvårdsförsäkringen ersätter behandling av sjukdomar, skador, rehabilitering, mediciner och ett kejsarsnitt. Du har också möjlighet att teckna en avelsförsäkring för dina katter. Är du uppfödare av raskatter och medlem i en kattförening får du 30 procent rabatt på dina kattförsäkringar hos Dina Försäkringar.

Tandvårdsförsäkring

Tandvårdsförsäkringen är ett tillägg till din häst-, hund- och kattförsäkring. Den ersätter tandlossning och andra typer av problem så länge inte någon sjukdom eller olyckshändelse har uppstått innan du köper försäkringen.

Reseförsäkring

I Dina Försäkringars hemförsäkring ingår en reseförsäkring som gäller för hela familjen i 45 dagar. Försäkringen ger skydd vid skador och sjukdom och för försenat eller försvunnet bagage.

Om du vill känna dig ännu tryggare på resan och dessutom få ett avbeställningsskydd kan du köpa till ett extra reseskydd. Med det extra reseskyddet får du också rätt till en ersättningsresa om någon i familjen skulle sjukskrivas eller bli inlagd på sjukhus under mer än halva restiden. Med det utökade reseskyddet får du dessutom en reducerad självrisk för hyrbil.

Båtförsäkring

Båtförsäkringen ersätter skador vid transport, brand, blixtnedslag och grundstötning. Den gäller både när båten ligger i sjön och när den står på land. Du får också ersättning om båten skulle bli stulen. Försäkringen innehåller även en ansvarsförsäkring om du skulle bli skadeståndsskyldig och en rättsskyddsförsäkring om du skulle hamna i en tvist.

Golfförsäkring

Golfförsäkringen gäller i hela världen för skada på eller förlust av golfutrustning som du äger, hyr eller lånar. Högsta ersättningen är 50 000 kr. Om du slår hole-in-one får du 1 000 kr om du skickar in ett signerat scorekort. Försäkringen gäller utan självrisk.

Lantbruksförsäkringar

Med Dina Försäkringars lantbruksförsäkringar kan du försäkra bland annat byggnaderna, grödorna, skogen, djuren samt traktorn och andra maskiner. Du som har lantbruk, hästgård eller äger skog får hjälp att utforma en försäkring som passar just dina behov.

Lantbruk

Med lantbruksförsäkringen får du ett bra skydd som ger dig egendoms-, avbrotts-, ansvars- och rättsskyddsförsäkring. Du får ersättning för skador som orsakats av väder och vind, skador på din gröda och på djuren eller om du drabbas av en brand. Du blir också ersatt om du drabbas av stöld. Utöver det finns det också flera tilläggsförsäkringar som du kan teckna för att skräddarsy din lantbruksförsäkring efter just dina behov. Till exempel en grödaförsäkring, allriskförsäkring och mjölkavbrottsförsäkring.

Hästgård

Hästgårdsförsäkringen ger dig ett ekonomiskt skydd mot brand, åska, storm och stöld. Både djur och byggnader kan omfattas av försäkringen som anpassas efter just din verksamhet. Om du inte kan fortsätta att driva din verksamhet efter en brand, storm eller skadegörelse får du inte bara ersättning för skadan i sig, utan även för de uteblivna inkomsterna och extra kostnader som skadan fört med sig.

Skog

Skogsförsäkringen finns i två olika omfattningar: skogsbrandsförsäkring och skogspaketsförsäkring. Skogsbrandsförsäkringen ersätter dig för skador orsakade av brand medan skogspaketsförsäkringen ersätter dig för skador orsakade av brand, storm, snöbrott, torka, frost, svamp-, sork-, eller insektsangrepp.

Traktor

Traktorförsäkringen finns i tre olika omfattningar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen är den mest grundläggande försäkringen som ersätter personskador och skador på annans egendom, den ingår i alla omfattningar. Halvförsäkringen ersätter dig bland annat för brand-, glas- och maskinskador samt för stöld. I helförsäkringen ingår allt det som ingår i trafik- och halvförsäkringen, men du får dessutom ersättning för skador på karossen.

Priset utgår ifrån hur mycket du kör och du kan själv välja mellan flera olika självrisker.

Företagsförsäkringar

Dina Försäkringar erbjuder företagsförsäkringar för både små och stora företag. Med en företagsförsäkring får du ett skydd mot skador som orsakats av brand, läckage och inbrott. Du kan också försäkra maskiner som inte täcks in av den vanliga försäkringen. Här kan du läsa om vilka försäkringar som finns för att du ska få ett fullgott skydd och ekonomisk trygghet ifall din verksamhet skulle drabbas av inkomstbortfall på grund av en olycka.

Företagsförsäkring

Företagsförsäkringen anpassas bland annat efter företagets storlek och på typen av verksamhet. Grunden i företagsförsäkringen är skyddet mot egendomsskador, till exempel skador som orsakats av brand eller läckage, men skyddar även mot inbrott. Det finns också ett avbrottsskydd som ersätter dig om verksamheten tvingas att stanna upp exempelvis för att viktiga maskiner blivit stulna för att ni ska kunna driva verksamheten.

Du kan också komplettera försäkringen bland annat med en sjukvårdsförsäkring för dig och dina medarbetare, då får ni snabb tillgång till privat vård utan långa kötider.

Cyberförsäkring

Du som har företags- eller lantbruksförsäkring kan köpa tillägget cyberförsäkring. Då får du tillgång till snabb hjälp av IT-specialister exempelvis om ditt företag skulle drabbas av en misstänkt cyberattack. Du får dessutom ersättning för avbrott om verksamheten stannar upp.

Tung lastbil och släp

Lastbilsförsäkringen är utformad för att passa dina behov som åkare. Utöver grundskyddet kan du komplettera med flera delar i din försäkring, till exempel en avbrottsförsäkring och transportansvarsförsäkring. Priset anpassas efter vilken typ av lastbil du har och hur mycket du använder den.

Du kan också anpassa försäkringen för åkeriverksamhet. Försäkringen består då av en egendoms-, ansvars- lyftansvars-, rättskydds- och krisförsäkring inom EES-området och Schweiz. Är din lastbil utrustad med kran ingår även en lyftansvarsförsäkring.

Maskinentreprenad

Maskinentreprenörsförsäkringen skyddar både ditt företag och dina anställda, dessutom kompletterar den försäkringarna för dina maskiner. I försäkringen ingår bland annat egendoms-, ansvars- och rättsskyddsförsäkring. Egendomsförsäkringen ersätter dig vid förlust av lösa föremål i dina fordon, till exempel en navigator, en verktygslåda eller reservdelar.

Fastigheter

Försäkringen är till för dig som har fastigheter där det finns verksamhet eller boende som betalar hyra. Den ersätter dig om fastigheten skulle få en skada som leder till ett hyresbortfall. Dessutom kan du få ersättning om någon skulle kräva dig på skadestånd eller om du hamnar i en rättslig tvist. Du får också skydd för skador som uppstår på fastigheten i samband med brand, åsknedslag och oförutsedda strömavbrott. Utöver det har du även ett skydd vid inbrott och skadegörelse och du kan dessutom bli ersatt för skador på hiss och maskiner och vid läckage av vatten och olja.

Fordonsverkstad

Försäkringen täcker skador på kundens fordon, vid transport, lastning, lossning och vid trafikolycka. Du kan också få ersättning om din kunds fordon blir stulet. Försäkringen skyddar också verkstaden vid brand, åsknedslag eller explosion. Om du hamnar i en rättslig tvist täcker rättsskyddsförsäkringen vissa kostnader.

Företagsbil

Försäkringen finns i tre omfattningar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag som du måste köpa från första dagen du äger bil. Den ingår i alla omfattningar och täcker personskador och skador på annans egendom. Vill du ha ett starkare skydd kan du välja halv- eller helförsäkring. Halvförsäkringen täcker bland annat brand-, glas- och maskinskador och ersätter dig vid feltankning, stöld eller vid förlust av bilnyckel. Helförsäkringen ersätter dig utöver detta även för skador på karossen.

Behöver ni en hyrbil får du hjälp med tre fjärdedelar av kostnaden. Du har dessutom rätt till ersättning för leverantörsavbrott i upp till 45 dagar. Alternativt kan du få kontant ersättning i stället.

Åkeri

Åkeriförsäkringen består av en egendoms-, ansvars- lyftansvars-, rättskydds- och krisförsäkring som gäller inom EES-området och Schweiz. Är din lastbil utrustad med kran ingår även en lyftansvarsförsäkring. Utöver lastbilsförsäkringen finns också skydd mot specifika händelser som ditt åkeri kan råka ut för, till exempel oljeskador eller skador på inventarier. Egendomsförsäkringen ersätter dig bland annat för stulna inventarier.

Traktor

Traktorförsäkringen finns i tre olika omfattningar: trafik-, halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen är den mest grundläggande försäkringen som ersätter personskador och skador på annans egendom, den ingår i alla omfattningar. Halvförsäkringen ersätter dig bland annat för brand-, glas- och maskinskador samt för stöld. I helförsäkringen ingår allt det som ingår i trafik- och halvförsäkringen, men du får dessutom ersättning för skador på karossen.

Dina Försäkringars kontor

Dina Försäkringar har kring 50 kontor som ligger utspridda runt om i Sverige. Här hittar du kontaktuppgifter till de största regionerna.

Syd

Telefon (helgfri måndag till torsdag 8.00-17.00, fredag 8.00-16.00)

0770-16 03 00

E-post: syd@dina.se

Väst

Telefon (helgfri måndag till fredag 08:00-17:00)

E-post: vast@dina.se

Mälardalen

Telefon (helgfri måndag till fredag 8.00-17.00)

0771-81 82 83

E-post: malardalen@dina.se

Mitt

Telefon (helgfri måndag till fredag 8.00-17.00)

0770-16 06 00

E-post: mitt@dina.se

Nord

Telefon (helgfri måndag till fredag 8.00-17.00)

0770-16 07 00

E-post: nord@dina.se

Betygsätt Dina försäkringar

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Dina försäkringar

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Dina försäkringar.

Telefonnummer
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

E-post
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

Online
Hemsida: https://www.dina.se/
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.