Evoli - för skötsamma bilägare


evoli är alternativet för dig som vill kunna ändra på allting när du själv vill. Det kallar vi frihet på riktigt. evoli tror inte på bindningstider så därför kan du avsluta försäkringen när du själv vill. evolis självrisker är lite högre än i övriga branschen, det tillsammans med en digital process gör att de kan erbjuda bra priser till sin målgrupp.

evoli

evoli är alternativet för dig som sällan eller aldrig drabbas av skador och därför vill betala en så låg premie som möjligt. Genom att ha högre självrisker än övriga branschen och en digital process där försäkringsbrev och betalningslänkar skickas via e-post och sms så är vår målsättning att kunna erbjuda riktigt bra priser till vår målgrupp.

Vi tror dessutom på valmöjligheter så hos oss drabbas du inte av någon bindningstid utan du har alltid rätt att byta försäkringsbolag när du vill.

Om olyckan väl skulle vara framme så är det för oss en självklarhet att du ska få en kompetent och bra skadereglering.

Om evoli

evoli är ett digitalt försäkringsbolag som riktar sig till personer som aldrig eller sällan drabbas av skador. Genom att använda en digital process med självbetjäning kan evoli kapa onödiga kostnader och erbjuda dig ett bättre pris. En skötsam målgrupp bidrar även det till att evoli har utrymme för att erbjuda sina kunder lägre avgifter.

Istället för dyra avgifter varje månad har evoli högre självrisker än övriga marknaden. Det innebär att du inte behöver bidra med så mycket så länge du inte drabbas av en skada men att du måste bidra med desto mer om olyckan är framme. Ett perfekt upplägg om du aldrig eller sällan drabbas av en skada.

Företagsinformation:

 • Försäkringsgivare: Eir Försäkring
 • Försäkringar: Bilförsäkring
 • Kundtjänst: Chatt, e-post, telefon

Fördelar med evoli

Det finns fler fördelar än bara schysst pris med att välja evoli. Här är några exempel:

 • Ingen bindnings- eller uppsägningstid
 • Inga dolda avgifter
 • Skadejour dygnet runt
 • Kostnadsfri lagning av stenskott
 • Krishjälp ingår

Så här köper du en försäkring hos evoli

evoli är ett digitalt försäkringsbolag med hög grad av självbetjäning. Det innebär att du förväntas ta dig igenom stegen på hemsidan själv. Men det är enkelt och om det dyker upp problem kan du vända dig till evolis kundtjänst. På evolis hemsida hittar du svar på många frågor men du kan också fråga kundtjänsten via chattfunktionen.

Så här jämför du evolis försäkringar med andra

Om du vill jämföra evolis bilförsäkring med andra försäkringsbolags bilförsäkringar kan du göra det genom Insplanet. Det är gratis och tar bara 1 minut. Fördelen är att du snabbt får svar på vilket bolag som har bilförsäkringen med bäst villkor till bäst pris för just dig. Du sparar inte bara pengar utan även tid på att använda Insplanet.

Om du är nöjd med ett erbjudande kan du köpa försäkringen genom oss – till samma pris som hos bolaget. Utan extra avgifter.

Så här säger du upp evolis försäkringar och byter till ett annat försäkringsbolag

evoli har ingen bindningstid eftersom man arbetar för att du ska vara så nöjd att du vill stanna kvar. Det innebär att du närsomhelst kan avsluta din försäkring oavsett anledning. Du säger upp försäkringen genom att skriva i chatten på evolis hemsida, ringa eller mejla deras support. Försäkringen avslutas samma dag.

Så här gör du en skadeanmälan hos evoli

Det är sällan du behöver anmäla skada till evoli. Istället kontaktar du evolis olika samarbetspartners beroende på vilken typ av skada det gäller.

Bärgning eller assistans

Om du behöver bärgning och befinner dig i Sverige så kontaktar du evolis samarbetspartner Falck Assistans/Jour på telefon: 0660-66 06 86.

Om du har en halv- eller helförsäkring så ingår hjälp med bärgning av bilen om den skadas under färd eller om föraren blir sjuk eller skadad.

Skada eller olycka utomlands

Om du befinner dig utomlands så kontaktar du Falck Assistans/Jour på telefon 0660 66 06 86.

Glasskada eller stenskott

Om du fått ett stenskott eller en spricka på bilens glasrutor kan du få ersättning för reparationen om bilen har halv- eller helförsäkring. Självrisken är 40 % av skadekostnaden lägst 2 000 kr vid byte av rutan. Vid lagning av stenskott (där rutan inte måste bytas) så betalar evoli allting och självrisken blir 0 kr.

Vi har samarbeten med Ryds Bilglas och Carglass som du kan vända dig till direkt för att boka en tid.

Parkeringsskada

Anmäl skadan till evoli och gör en polisanmälan om du råkat ut för en parkeringsskada och föraren smitit.

Trafikolycka

Anmäl skadan till evoli om du krockat med ett annat fordon. Den andra föraren ska i sin tur anmäla skadan till sitt försäkringsbolag. Skriv upp regnummer på varandras bilar och kolla på varandras körkort. Dokumentera gärna med en kamera!

Ring Falck Assistans om bilen måste bärgas.

evoli ersätter inte yttre skador på bilen om du saknar helförsäkring. Om det var den andra föraren som orsakade olyckan kan du kräva ersättning hos hans eller hennes försäkringsbolag.

Viltolycka

Kontakta polisen innan du anmäler skadan till evoli.

Maskinskada

Ring Falck Assistans om din bil måste bärgas.

Om din försäkring täcker skadan skickar bilverkstan en kalkyl på kostnaden till evoli som en tekniker går igenom och godkänner. Du betalar självrisken till verkstaden så tar evoli hand om resten.

Personskador

Anmäl skadan till evoli om du råkat ut för en personskada.

evoli bilförsäkring

Hos evoli kan du köpa trafik-, halv- eller helförsäkring. Du kan dessutom komplettera med olika tilläggsförsäkringar.

Trafikförsäkringen ersätter personskador och skador på andras egendom men inte skador på din egendom. Självrisken är 2 000 kronor.

Om du vill ha bättre skydd ska du istället köpa en halv- eller helförsäkring.

I halvförsäkringen ingår trafikförsäkring samt ersättning för brand, glas- och maskinskada, räddning, rättsskydd och stöld. Självrisken är:

 • 2 000 kr för trafikförsäkring
 • 4 000 kr för brand
 • 40 % vid byte av glasruta, lägst 2 000 kr/0 kr att laga stenskott
 • 4 000 kr/8 000 kr för maskinskada. Den högre självrisken gäller för bilar som är äldre än 5 år eller som körts mer än 8 000 mil. (Försäkringen gäller inte för bilar som är äldre än åtta år eller som har gått längre än 10 000 mil.)
 • 2 000 kr för räddning
 • 25 % av skadekostnaden för rättsskydd
 • 4 000 kr för stöld
 • Vagnskada – Valbar mellan 4 000 kr, 9 000 kr och 18 000 kr

Komplettera med tilläggsförsäkringar

Om du vill skräddarsy din halv- eller helförsäkring kan du komplettera med olika tilläggsförsäkringar. Hos evoli kan du välja mellan följande tilläggsförsäkringar:

 • Förare under 24 år
 • Yngre förare har en högre självrisk, ta bort den förhöjda kostnaden med detta tillägg.

 • Djurkollision (9 kr/mån)
 • Sänker din självrisk med upp till 6 000 kr om din bil skadas vid en krock med ett djur.

 • Hyrbil (30 kr/mån)
 • Hyrbil upp till 45 dagar där vi ersätter dig med 75 % av hyrbilskostnaden för en likvärdig hyrbil.

Betygsätt Evoli

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Evoli

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Evoli.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0660-66 06 66
Skadeanmälan: 0660-66 06 66

E-post
Kundtjänst: info@evoli.se
Skadeanmälan: bilskador@evoli.se

Online
Hemsida: https://evoli.se/
Facebook: https://www.facebook.com/evoli-AB-111083387120841/
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Evoli

Nedan finner du feeds från Evoli i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Evoli Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.