ICA Försäkring – Prisvärda försäkringar & schyssta villkor


ICA Försäkring erbjuder en rad olika försäkringar med prisvärda och generöst utformade villkor – som känns bra i magen! Med en strävan efter topprankade försäkringar tål ICA Försäkring att jämföras. Försäkringsbolaget är ett dotterbolag till ICA Banken och ingår i ICA Gruppen. I dagsläget är ICA Försäkring Sveriges snabbast växande försäkringsbolag. På ICA gynnas alltid de kunder som är allra mest trogna – därför får du till exempel ICA-bonus för den summa du betalar i försäkringspremie hos ICA Försäkring.

Om ICA Försäkring

ICA Försäkring är en uppstickare på försäkringsmarknaden som vill utmana de stora bolagen. De började sälja försäkringar 2015 och har sedan dess sålt bland annat hemförsäkringar, bilförsäkringar, personförsäkringar, båtförsäkringar och djurförsäkringar. Har du något av ICAs kort får du bonuspoäng på dina försäkringar på samma sätt som när du köper mat i en ICA-butik.

Tänk på att jämföra ICAs försäkringar med andra försäkringsbolag innan du gör ditt val. På så vis säkerställer du att du är rätt försäkrad till det mest förmånliga priset. Hos oss kan du jämföra försäkringsbolag gratis!

Företagsinformation

Adress: ICA Försäkring AB, 504 82 Borås

Telefon: 033-47 47 90

Försäkringar som erbjuds: bilförsäkring, hemförsäkring, fordonsförsäkring, personförsäkring, båtförsäkring, reseförsäkring, hundförsäkring, kattförsäkring, mm.

Kundtjänst mejl: via mejlformulär på icaforsakring.se/kundservice


Så här tecknar du en försäkring hos ICA

Du tecknar din försäkring hos ICA genom ICA Försäkrings webbplats. Ska du till exempel teckna en hemförsäkring skriver du in uppgifter såsom personnummer, adress och boyta i deras webbformulär. Därefter kan du välja eventuella tillägg innan du får ett prisförslag som du godkänner innan du går vidare. Om du vill teckna en bilförsäkring uppger du ditt personnummer och registreringsnummer på bilen.


Så här gör du för att jämföra ICAs försäkringar med andra

Insplanet samarbetar med ett tjugotal försäkringsbolag. Med hjälp av vår jämförelsetjänst får du dina prisförslag presenterade med en tydlig överblick över villkor och kundomdömen från de olika försäkringsbolagen. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt formulär – helt kostnadsfritt.

När du jämför försäkringar har du möjlighet att göra ett aktivt val istället för att välja det du är van vid. På så vis kan du spara både pengar och säkerställa att du har rätt sorts skydd.


Så här säger du upp ICAs försäkringar och byter till ett annat försäkringsbolag

Om du vill säga upp din försäkring behöver du kontakta ICAs kundservice på telefonnummer 033-47 47 90 under vardagar mellan 8.00 och 17:30.

Det finns regler för när du kan säga upp din försäkring. Om du bara vill byta din försäkring får du vänta till årsförfallodagen. Men om ditt försäkringsbehov försvinner kan du säga upp försäkringen när som helst. I vissa fall slutar försäkringen att gälla utan att du behöver kontakta ICA. Ett sådant exempel är när du säljer din bil. När du skriver under ägarbyteshandlingarna slutar din bilförsäkring automatiskt att gälla. Från den stunden är det köparens försäkring som gäller, förutsatt att köpet har gått igenom. Så snart Transportstyrelsen har registrerat ägarbyteshandlingarna får ICA ett meddelande om att du inte längre står som ägare till bilen.

I annat fall gäller din försäkring på ICA under den tid som står i försäkringsbrevet, men max upp till ett år. Om du inte gör någonting förnyas avtalet automatiskt för ytterligare ett år (om ingenting annat framgår i avtalet).

På Insplanet kan du jämföra försäkringar och villkor när som helst. Du kan också när som helst köpa en ny försäkring som börjar gälla från det datum då årsförfallodagen infaller för din gamla försäkring.


Så här gör du en skadeanmälan hos ICA

För att anmäla en skada går du in på ICA Försäkrings webbplats och klickar på “Anmäl skada” i huvudmenyn. Därefter klickar du dig vidare till den sida skadan gäller. Oftast kan du anmäla skadan online genom ett webbformulär, men ibland kan du behöva ladda ner en blankett i PDF-format och skicka in den med posten. Hur du ska göra en skadeanmälan framgår tydligt på respektive sida.

Innan du gör en skadeanmälan behöver du ibland göra ett par saker. Om något har gått sönder i ditt hem (till exempel en hushållsmaskin, dator eller mobiltelefon) behöver du leta reda på inköpskvitton, orderbekräftelser eller garantibevis som visar inköpsdatum, pris och var varan är köpt.

Om det gäller en hushållsmaskin kan du också behöva kontakta en reparatör om ett kostnadsförslag på reparation av skadorna. Om den inte går att laga måste reparatören förklara varför och ge kostnadsförslag på en ny, likvärdig maskin eller installation.

Se till att du har all dokumentation till hands som har med din skada att göra när du ska anmäla den.


ICAs olika försäkringar

Bilförsäkring

På ICA Försäkring kan du välja mellan att teckna en helförsäkring, halvförsäkring och trafikförsäkring för din bil. I Sverige är det ett krav att man ska ha åtminstone en trafikförsäkring till sin bil för att du ska få köra den. Du som har ICA-kort eller något av ICA Bankens bankkort får ICA-bonus på hela försäkringskostnaden.

Helförsäkring

Helförsäkringen är ICAs populäraste bilförsäkring. I den ingår allt som ingår i halvförsäkringen, men den inkluderar även ett vagnskadeskydd. Det innebär att du kan få ersättning även för olika typer av plåt- eller glasskador på din bil som orsakats av trafikolycka, skadegörelse, krock med djur eller någon annan yttre händelse – även om du skulle ha orsakat den själv.

Försäkringen passar dig som har en bil som är äldre än tre år, då vagnskadegarantin eller personvagnsgarantin som kom med din fabriksnya bil inte längre gäller.

Med helförsäkring är du ordentligt skyddad, exempelvis om din bil skulle bli stulen eller om det skulle uppstå något fel på motorn. En allriskförsäkring ingår utan extra kostnad. Med allriskförsäkringen kan du få ersättning om du skulle råka tanka med fel drivmedel, om du tappar bort din bilnyckel eller skulle få oväntade skador på bilens inredning, till exempel om du spiller mat eller dryck i bilen.

Du kan också välja till ett “Pluspaket”. I den ingår assistans som ger dig hjälp på vägen om du skulle drabbas av till exempel bensinstopp eller urladdat batteri. Vid skadegörelse och olyckor utomlands försvinner oftast självrisken. Dessutom kan du få ersättning för hyrbil.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen passar dig som har en fabriksny bil där garantin täcker kostnaderna om du skulle råka ut för en plåtskada. Om du har en äldre bil på minst tio år kan halvförsäkringen också passa bra, eftersom värdet på bilen hunnit bli så lågt att du kan klara dig utan vagnskadeskyddet.

I halvförsäkringen ingår bland annat det mest grundläggande skyddet såsom trafikförsäkring, trafikolycksfall och krishjälp efter trafikolycka. Utöver det kan du bland annat få ersättning om din bil blir stulen eller om du får skador på grund av ett stöldförsök eller inbrott. Om du råkar ut för en trafikolycka, stöld eller annat driftstopp får du hjälp med bärgning av bilen och ersättning för transport av förare, passagerare och bagage. Precis som i helförsäkringen ingår även en allrisk där du kan få ersättning för skador på bilens inredning, om du råkar tanka bilen med fel drivmedel eller om du tappar bort bilnycklarna.

Halvförsäkringen täcker däremot inte skador på din bil vid trafikolycka, skadegörelse eller olyckshändelse. Men eftersom fabriksnya bilar oftast har en vagnskadegaranti de tre första åren får du ändå ett fullgott skydd under den tiden.

Trafikförsäkring

Enligt lag är du tvungen att ha en trafikförsäkring redan från första dagen du äger en bil, även om bilen inte är i körbart skick eller har körförbud. Tanken med försäkringen är att den ska skydda dina medtrafikanter. Om du skulle köra på en person, en annan bil eller ett staket är det alltså din trafikförsäkring som täcker kostnaderna. Om det däremot är du som skulle bli påkörd är det den andra förarens försäkring som betalar.

Trafikförsäkringen ger ersättning för alla personskador och skador på andra personers egendom som du orsakat med bilen. Skulle du som förare eller passagerare skadas och få bestående men efter en trafikolycka kan du få extra ersättning med upp till 600 000 kr. I trafikförsäkringen ingår också krishjälp efter trafikolycka då du får ersättning för kristerapi av en legitimerad psykolog vid upp till 10 behandlingstillfällen.

Tänk på att trafikförsäkringen inte täcker några skador på din bil om det är du själv som orsakat en olycka. Du kan heller inte få ersättning vid stöld, skadegörelse eller andra olyckshändelser.

En trafikförsäkring ingår alltid när du tecknar en hel- eller halvförsäkring men går även att köpa separat.


Hemförsäkring

ICA har flera hemförsäkringar som du kan välja bland beroende på hur din boendesituation ser ut. Du kan välja mellan att teckna en hyresrätts- och bostadsrättsförsäkring, hus- och villaförsäkring, studenthemsförsäkring eller fritidshusförsäkring. I de tre förstnämnda ingår en drulleförsäkring och ett reseskydd – helt utan extra kostnad. I fritidshusförsäkringen ingår bland annat allrisk för byggnaden och en saneringsförsäkring. Även här får du som har ICA-kort eller ICA Bankkort bonus på hela försäkringskostnaden.

För hyresrätt och bostadsrätt

Med ICAs hemförsäkring får du ett omfattande skydd för ditt hem och dina saker. I den ingår bland annat 60 dagars reseskydd, överfallsskydd och krisförsäkring. Skulle din kyl eller frys gå sönder kan du få ersättning för förstörd mat med upp till 5 000 kr i presentkort på ICA. Du kan också få ersättning för din cykel med upp till 50 000 kr. Dessutom finns en allrisk för lösöret (ofta kallad drulleförsäkring) utan extra kostnad.

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare, men också för de hushållsmedlemmar som har samma bostad och folkbokföringsadress som du.

Utöver grundskyddet kan du själv välja vad du vill ska ingå i din försäkring, på så vis kan du anpassa din försäkring efter dina behov. De tillägg som finns att välja på är:

 • Pluspaket (innehåller både Hem Plus och Rese Plus)
 • Bostadsrättstillägg (gäller bland annat för egendom som tillhör bostadsrättsföreningen och som du är underhållsskyldig för)
 • Olycksfallstillägg
 • Golftillägg
 • Småbåtstillägg (det ingår även en drulleförsäkring för båten).
 • För hus och villa

  Med ICAs husförsäkring är ditt hus väl försäkrat om någonting skulle hända. I husförsäkringen ingår bland annat 60 dagars reseskydd, överfallsskydd, rättsskydd och krisförsäkring.

  Om ditt hus skulle drabbas av skadedjur finns ett saneringsskydd som gäller utan självrisk. Även skydd mot hussvamp ingår där högsta ersättningsbeloppet är 1 500 000. Skulle kylen eller frysen gå sönder kan du få ersättning upp till 5 000 kr i presentkort på ICA. Dessutom ingår Allriskförsäkring (drulleförsäkring) som ersätter skador som inträffat plötsligt och oförutsett med upp till 100 000 kr.

  Utöver grundskyddet kan du själv välja vad du vill ska ingå i din hemförsäkring. De tillägg som finns att välja på är:

  • Pluspaket (innehåller Hus Plus, Hem Plus och Rese Plus)
  • Olycksfallstillägg
  • Golftillägg
  • Småbåtstillägg (det ingår även en drulleförsäkring för båten).
  • Studenhemsförsäkring

   Som student kan det ibland vara en utmaning att få ekonomin att gå ihop och skulle något hända kan det bli ett hårt slag för plånboken. ICA erbjuder därför dig som student prisvärda hemförsäkringar. Priset varierar beroende på om du bor själv eller är sammanboende. För dig som bor själv är priset från 89 kr i månaden och för er som är sammanboende finns en hemförsäkring från 129 kr i månaden.

   Med ICAs studenthemförsäkring är du skyddat ifall det exempelvis skulle uppstå en vattenskada eller brand i ditt studentrum, något som annars kan bli en dyr historia. I hemförsäkringen ingår också ett personskydd som skyddar dig om du exempelvis skulle krävas på skadestånd, om du råkar ut för en olycka på resan eller om du behöver rättshjälp.

   Utöver det får du också 60 dagars reseskydd, allrisk (drulleförsäkring) och olycksfallstillägg.

   Fritidshusförsäkring

   På semestern vill man hellre slappa i hängmattan än oroa sig för vad det skulle kosta om fritidshuset skulle drabbas av en brand eller annan skada. Med ICAs fritidshusförsäkringen slipper du oroa dig.

   Försäkringen innehåller bland annat en allrisk för byggnaden, en saneringsförsäkring och skydd för din roddbåt. Ditt lösöre är försäkrat upp till 300 000 kr, men du kan välja både ett högre eller lägre belopp.

   Om det skulle börja brinna kan du få ersättning, det gäller till exempel om blixten skulle slå ner. Du kan också få ersättning för byggnaden om du råkat ut för översvämning eller andra skador som orsakats av vädret. Skulle något bli stulet ersätts sådant som omfattas av försäkringen men också skador som kan uppstå i samband med stöld.

   Om du vill kan du göra din fritidshusförsäkring ännu tryggare genom ICAs plustillägg Hem Plus och Hus Plus.

   Andra fordon

   ICA erbjuder försäkringar för motorfordon och släp, med ICA-bonus på försäkringskostnaden. Du kan välja mellan helförsäkring, halvförsäkring eller trafikförsäkring när du köper försäkring för din husbil, motorcykel, moped eller snöskoter. Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka ingår i alla försäkringar och är helt utan självrisk. Här nedan går vi igenom de olika försäkringarna och ger exempel på vad de innehåller.

   Husbilsförsäkring

   Enligt lag behöver du ha minst en Trafikförsäkring för din husbil. Den ersätter personskador på både förare och passagerare, men också skador på annans egendom och om du skulle råka köra in i någon annans bil. Om du vill att skyddet ska omfatta även din egen husbil behöver du en halv- eller helförsäkring.

   Med en halvförsäkring är husbilen skyddad vid brand, glasskador, stöld och inbrott, men även för skador på många av husbilens mekaniska och elektriska delar. Om du skulle råka ut för driftstopp kan du bli ersatt för bärgning av husbilen till en verkstad. Du kan också få ersättning om du skulle tappa bort nyckeln och bli ersatt för sanering av tanken ifall du råkar tanka med fel drivmedel.

   Om du väljer att köpa en helförsäkring får du allt det som ingår i både trafikförsäkringen och halvförsäkringen, men utöver det ingår även en vagnskadeförsäkring som skyddar dig vid plåt- och lackskador som orsakats av olyckshändelser eller vid skadegörelse. Helförsäkringen täcker också oberäknat läckage från fast monterad tank- eller ledningssystem. Det gäller om din husbil är yngre än 8 år. Skulle du bli tvungen att avbryta din semesterresa på grund av en skada på husbilen kan du dessutom få ersättning per förlorad dag i form av presentkort på ICA-butikerna eller Apotek Hjärtat.

   Husvagnsförsäkring

   Du kan välja mellan att teckna en halvförsäkring eller helförsäkring för din husvagn.

   I halvförsäkringen ingår det som ingår i trafikförsäkringen. Utöver det kan du få ersättning om din husvagn blir stulen eller får skador i samband med inbrott och stöldförsök. Utrustning och tillbehör som är normalt för husvagnar omfattas också av försäkringen. Du kan också få ersättning för skador efter brand, blixtnedslag eller explosion. Skulle en glasruta krossas eller spräckas betalas reparation eller byte av rutorna. Även rättsskydd och ansvarsskydd ingår.

   I helförsäkringen ingår allt det som ingår i både trafikförsäkringen och halvförsäkringen. Utöver det ingår vagnskadeskydd ifall din husvagn skulle skadas till exempel vid en trafikolycka, en kollision med ett djur eller om ett träd skulle falla ner över husvagnen. Helförsäkringen täcker också oberäknat läckage och skulle du bli tvungen att avbryta din semesterresa i förtid på grund av en skada på husvagnen kan du få dagsersättning (gäller om även dragbilen är försäkrad hos ICA).

   MC-försäkring

   Med ICAs motorcykelförsäkring är både du och din motorcykel skyddade om någonting skulle hända. Du väljer själv vilken försäkringsnivå du vill ha. Du kan välja mellan en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. Trafikförsäkringen är ett lagkrav för alla motorcyklar i trafik.

   I trafikförsäkringen ingår det mest grundläggande skyddet. Den ersätter personskador på personer i och utanför fordonet, men även skador som du råkar orsaka på andras fordon och egendom – däremot täcker den inte skadorna på din egen motorcykel.

   I halvförsäkringen ingår allt det som ingår i trafikförsäkringen men du kan också få ersättning vid brand, stöld och vid skador på glas. Utöver det ingår bland annat skydd mot maskinskada, då kan du få ersättning för plötsliga fel på motor, elektronik, växellåda, m.m.

   Helförsäkringen innefattar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen gör, men innehåller även ett vagnskadeskydd. Den innebär att du kan få ersättning för skador på själva motorcykeln som orsakats av trafikolycka, omkullkörning, kollision med djur, skadegörelse och annan yttre olyckshändelse, till exempel om motorcykeln skulle välta.

   Om din MC har en godkänd spårsändare monterad slipper du självrisken om din MC skulle bli stulen. Tänk på att du måste låsa in motorcykeln under nattetid när du är hemma för att försäkringen ska gälla.

   Mopedförsäkring

   ICAs mopedförsäkring gäller för både vanliga, oregistrerade mopeder och EU-mopeder. För att försäkringen ska gälla är det viktigt att du låser mopeden med ett godkänt lås när du lämnar den.

   Du väljer själv vad du vill ska ingå i din mopedförsäkring. Hos ICA kan du välja mellan en trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du måste enligt lag ha minst en trafikförsäkring för din moped.

   Mopeder delas in i klass I och klass II. Priset på försäkringen beror på vilken klass du har, men innehållet i den är i stort sett detsamma för båda klasserna. Det enda som skiljer sig åt är att räddningsförsäkring inte ingår för klass II-mopeder.

   Försäkringen är säsongsanpassad och därför sjunker priset under vinterhalvåret när mopeden inte används. Skyddet från försäkringen är däremot lika omfattande året om.

   I mopedförsäkringen ingår Trafikolycksfall och Krishjälp efter en olycka, utan extra kostnad. Det innebär att du kan få ersättning (utöver det som betalas från trafikförsäkringen) med upp till 600 000 kr, om föraren eller passagerare skadas i en trafikolycka och får bestående men. Du får också ersättning för upp till 10 behandlingstillfällen för kristerapi hos en legitimerad psykolog efter en trafikolycka.

   Tänk på att skador på din moped inte kan ersättas om mopeden är trimmad.

   Släpvagnsförsäkring

   Du väljer själv vad som ska ingå i din släpvagnsförsäkring, på så vis får du en försäkring som är anpassad efter dina behov. Du kan välja mellan en halv- eller helförsäkring.

   I halvförsäkringen ingår skydd mot glasskador och skador som orsakats av brand och stöld. I helförsäkringen ingår allt som ingår i halvförsäkringen, men också ett vagnskadeskydd. Då kan du få ersättning om du exempelvis backar på något eller om något ramlar ner över släpvagnen.

   Precis som ICAs andra försäkringar får du som har ICA-kort eller något av ICA Bankens bankkort ICA-bonus på hela försäkringskostnaden.

   Snöskoterförsäkring

   ICA har flera olika snöskoterförsäkringar som du kan välja bland: en trafikförsäkring, en halvförsäkring och en helförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk för snöskoter, precis som för alla andra fordon, det enda undantaget är om den är avställd.

   Snöskoterförsäkringen är en årsförsäkring med säsongsanpassat pris, vilket betyder att du betalar mindre under sommaren när du inte använder snöskotern. Skyddet är trots det lika omfattande året om.

   I trafikförsäkringen ingår det mest grundläggande skyddet. Den ersätter personskador och skador på andra personers egendom som du orsakat med din snöskoter. Du kan också få ersättning för kristerapi av en legitimerad psykolog vid 10 behandlingstillfällen, om du råkar ut för en trafikolycka.

   I halvförsäkringen ingår allt det som ingår i trafikförsäkringen, men utöver det kan du också få ersättning ifall din snöskoter skulle bli stulen eller få skador vid ett stöldförsök. Försäkringen ersätter också skador som orsakats av brand och skulle du få skador på vindrutan blir du ersatt för reparation eller byte av vindrutan.

   I helförsäkringen ingår allt som ingår i både trafikförsäkringen och halvförsäkringen, men också ett vagnskadeskydd. Då kan du få ersättning för skador på snöskotern som orsakats av omkullkörning, kollision med djur, skadegörelse eller annan typ av yttre olyckshändelse, till exempel om snöskotern skulle skadas under transport på släpvagn.


   Båtförsäkring

   Med ICAs båtförsäkring kan du känna dig trygg på sjön. Den innehåller både allrisk och assistans – utan extra kostnad. Det innebär att du kan få ersättning om du exempelvis skulle tappa GPS-plottern i sjön eller om du skulle råka tanka diesel i vattentanken. Skulle du vara i behov av assistans kan du bland annat få hjälp med bogsering och hemtransport. Dessutom får du rabatt om du låser fast din båt och låser in motorn under vintern.

   Med båtförsäkringen kan du få ersättning för sjöskada, till exempel vid grundstötning eller kantring (för segelbåtar ersätts även skador på mast, rigg och segel som orsakats av hårt väder). Du kan också få ersättning för uppläggnings- och transportskador, vid stöld och skadegörelse eller vid brandskada. Försäkringen täcker även skada på annan person eller egendom om du skulle bli skadeståndsskyldig. Utöver detta ingår också rättsskydd då du får ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid tvister som kan uppstå vid till exempel köp och försäljning av båten.

   Om du redan har ICAs båtförsäkring eller om du vill utöka båtförsäkringen har du möjlighet att köpa till en maskin- och elektronikförsäkring. Den ersätter skada på all maskinell utrustning (till exempel motor, ankarspel och navigationsutrustning), bara skadan har orsakats av en plötslig och oförutsedd händelse.


   Personförsäkring

   ICA erbjuder personförsäkringar som gäller både hemma och på resan. De har en olycksfallsförsäkring, en barnförsäkring, en gravidförsäkring och flera reseförsäkringar som är skräddarsydda efter olika behov – både för weekendresan och jordenruntresan. Här nedan går vi igenom vilka försäkringar ICA erbjuder och ger exempel på vad de omfattar.

   Olycksfallsförsäkring

   Under dagtid är de flesta försäkrade genom skola, fackförbund eller arbetsgivare. Men på fritiden är det många som helt saknar olycksfallsskydd. ICAs Olycksfallsförsäkring innehåller många olika skydd. Den täcker flera former av bestående fysiska och psykiska skador, handikapp och kostnader som kan uppstå i samband med en olycksfallsskada. Försäkringen kan köpas av dig som är bosatt i Sverige och är mellan 18 och 65 år. Försäkringen kan du därefter behålla livet ut.

   Förutom dig själv kan du även försäkra barn och vuxna som bor på samma adress. Högsta ersättningsbeloppet för vuxna är 1 000 000 och för barn 500 000 kr. Om du skulle skada dig betalar du ingen självrisk.

   Olycksfallsförsäkringen kan bland annat ge dig ersättning vid sjukhusvistelse, ersättningen är 200 kr per dag i upp till 365 dygn. Du kan få upp till 50 000 kr i ersättning om du skulle skada dina tänder, dessutom kan du få ersättning för sveda och värk, rehabilitering, hjälpmedel och terapi. Skyddet gäller även utomlands i upp till 12 månader.

   Barnförsäkring

   ICAs barnförsäkring är en kombination av sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring som gäller dygnet runt. Den täcker alltså även olycksfallsskador som uppstår på barnets fritid, när kommunens försäkring oftast inte gäller. Du kan köpa försäkringen redan efter att ditt barn skrivs ut från BB eller innan ditt barn fyller 18 år. Försäkringen kan därefter behållas ända upp till 25 års ålder.

   I försäkringen ingår ett olycksfallsskydd som bland annat kan ge ersättning för exempelvis skadade kläder, skor och glasögon, men också ifall barnets tänder skulle skadas och det leder till problem och tandvårdskostnader.

   Om barnet blir allvarligt sjuk eller skadad och behöver vård på sjukhuset kan du få ersättning med upp till 600 kr per dag (utöver ersättningen från Försäkringskassan) alternativt ett engångsbelopp vid en akut sjukhusvistelse över minst en natt. Du kan även få ersättning för eftervård i ditt hem i upp till 30 dagar.

   Skulle barnet någon gång må dåligt, fysiskt eller psykiskt, kan hela familjen drabbas. Det kan handla om sjukdom, våld, mobbning eller en nära anhörigs död. ICAs barnförsäkring ger då ersättning för upp till 15 behandlingstillfällen hos psykolog eller terapeut. Även vårdnadshavare och syskon kan få kristerapi.

   Gravidförsäkring

   ICA erbjuder två olika gravidförsäkringar: Gravid Fri och Gravid Plus. Gravid Fri är gratis och kan tecknas när som helst under din graviditet. Försäkringen omfattar både tillfälliga och bestående fysiska och psykiska skador, sjukdomar eller tillstånd som kan uppstå i samband med en graviditet, förlossning eller till följd av en olycksfallsskada. Gravidförsäkringen gäller som allra tidigast från och med graviditetsvecka 22 och fram till dess att ditt barn fyllt sex månader.

   Gravid Fri gäller för dig som gravid, barnet och partnern. Utöver ersättning för olycksfallsskador kan försäkringen ersätta upp till tio terapitillfällen för både dig och din partner om det skulle hända ditt barn något, om du skulle drabbas av en förlossningsdepression eller om någon av er skulle avlida under graviditeten.

   Med Gravid Plus får du som gravid och barnet ett mer omfattande skydd. Utöver det som ingår i Gravid Fri kan ni även få hjälp om barnet får en diagnos eller sjukdom, men också om det uppstår komplikationer under graviditeten eller förlossningen. Exempel på komplikationer som du som gravid kan få ersättning för är havandeskapsförgiftning, missfall, akut kejsarsnitt och vissa skador som kan uppstå vid förlossningen. Dessutom kan du få 200 kr i ersättning per dag om du skulle bli inskriven på sjukhus på grund av komplikationer under graviditeten.

   Reseförsäkring

   ICA har olika typer av reseförsäkringar för både korta och långa resor och är skräddarsydda efter olika behov. Reseförsäkringarna kan fungera som ett komplement till reseskyddet i hemförsäkringen. Här nedan kan du läsa om vilka olika reseförsäkringar ICA har och lite om vad de innehåller.

   Semesterresa

   Reseförsäkringen Semesterresa utökar ditt reseskydd och passar för resor som är från 6 upp till 45 dagar.

   I hemförsäkringen finns ett grundläggande reseskydd. Men i reseförsäkringen Semesterresa får du även det som ofta saknas i hemförsäkringen. Då kan du få ersättning för förstörda semesterdagar, till exempel om du stukar foten på vandringsresan eller blir sängliggande i halsfluss på badsemestern. Skulle det hända kan du bli ersatt med en ny resa eller få ersättning per sjukdag. Tänk bara på att be läkaren på plats om intyg.

   Om din hyrda bil, båt, moped eller liknande skulle skadas under resan kan försäkringen ersätta dig för självrisken du blir skyldig att betala uthyrningsfirman eller kostnaderna för reparation upp till 25 000 kr. Försäkringen gäller även utomlands.

   Utöver detta kan du även få ersättning om du blir tvungen att evakueras ifall din semesterort drabbas av en naturkatastrof eller ett terrordåd. Skulle du missa hemresan kan försäkringen täcka merkostnaderna.

   Weekend

   Reseförsäkringen Weekend fungerar som en tillfällig förstärkning av din hemförsäkring. Du kan köpa försäkringen oavsett om du har en hemförsäkring hos ICA eller hos ett annat försäkringsbolag.

   I reseförsäkringen Weekend ingår sådant som vanligtvis inte brukar ingå i hemförsäkringen. Om du skulle bli bestulen på din handväska under resan kan du få ersättning både för själva väskan och för förlorade kontanter upp till 2 000 kr. Om du blir försenad med mer än tre timmar till ditt resmål kan du också få ersättning. Det gäller även på hemresan, i jämförelse med reseskyddet i din hemförsäkring. Du kan dessutom få hjälp med nya biljetter om det skulle inträffa något oförutsett som gör att du missar din avresa, hemresa eller anslutning.

   Långresa

   Om du planerar en riktigt lång resa kan Reseförsäkring Långresa vara ett bra alternativ för dig. Den gäller i upp till ett år, till skillnad från hemförsäkringen som endast gäller 45–60 dagar. Reseförsäkring Långresa ger dig ett omfattande skydd som till stor del motsvarar reseskyddet i hemförsäkringen, men som också innehåller extra skydd som exempelvis hyrbilsförsäkring. Är du 18–35 år kan Reseförsäkring Backpacker vara ett annat prisvärt alternativ.

   I Reseförsäkring Långresa ingår ett omfattande skydd för ditt bagage och dina saker. Skulle du bli bestulen, förlora eller skada dina ägodelar under resan har du ett skydd genom reseförsäkringen. Du kan dessutom få ersättning för förlorade kontanter med upp till 2 000 kr. Skulle du bli sjuk eller skadad på resan kan du få ersättning för kostnader för läkar- och sjukhusvård. Du kan också få ersättning för hemtransport till Sverige om du inte kan åka hem som planerat på grund av sjukdom eller olycksfall.

   Du kan också välja till Långresa Plus. Den ger dig extra skydd för din egen, lånade eller hyrda sportutrustning. Du kan få upp till 10 000 i ersättning om din hyrda utrustning blir försenad, skadad eller stulen. Och du kan få upp till 30 000 i ersättning för köp av motsvarande utrustning.

   Backpacker

   Reseförsäkring Backpacker är för dig som ska ut och se världen och är speciellt sammansatt för dig som är mellan 18–35 år. Försäkringen gäller i upp till ett år till skillnad från hemförsäkringens reseskydd som endast gäller i 45–60 dagar. Du kan välja om du vill att Reseförsäkring Backpacker ska börja gälla när reseskyddet i hemförsäkringen tar slut eller om du vill ha reseförsäkringen från dag ett.

   Med Reseförsäkring Backpacker har du tillgång till larmcentral dygnet runt, om du skulle behöva akut hjälp på resan. Skulle du bli akut sjuk eller skadad kan du få ersättning för läkar- och sjukvård. Försäkringen täcker också för hemtransport till Sverige om du inte kan åka hem som planerat på grund av sjukdom eller olycksfall. Skulle du missa din avresa, hemresa eller anslutning kan du dessutom få hjälp med nya biljetter. Till skillnad från Reseförsäkring Långresa ingår skydd för sportutrustning i Reseförsäkring Backpacker. Skulle din sportutrustning till exempel bli försenad eller skadad i transport kan du få ersättning för hyra av utrustning eller inköp av likvärdig utrustning. Försäkringen gäller både för din egna och hyrda utrustning.

   Studera utomlands

   Ska du studera utomlands? Då kan det kännas tryggt att ha en reseförsäkring som omfattar mycket. Oftast gäller inte reseskyddet i hemförsäkringen om du ska studera på annan ort, därför finns reseförsäkringen Studera utomlands. Reseförsäkringen gäller för dig mellan 18–44 år i upp till ett år.

   Reseförsäkringen är skräddarsydd för dig som ska studera utomlands. Skulle du bli tvungen att avbryta studierna tidigare än planerat kan du få ersättning för de kursavgifter som du inte kunnat utnyttja. Du kan också få ersättning för merkostnader (till exempel en ny hemresa) om något oförutsett händer så att du tvingas avbryta resan och måste åka hem i förtid. Med försäkringen är också dina ägodelar som du tar med dig (till exempel din dator eller mobiltelefon) skyddade mot stöld och skadegörelse.


   Djurförsäkring

   Hos ICA Försäkring kan du köpa en djurförsäkring för din hund och katt. I den ingår bland annat fria digitala veterinärbesök på veterinärkliniken FirstVet. Försäkringen är dessutom karensfri. ICAs hundförsäkring och kattförsäkring har fri flytträtt. Det innebär att du kan byta till deras försäkring även om din hund eller katt har varit skadad eller sjuk tidigare, bara den är fullt återställd.

   Om du är ICA-kund och har ett ICA-kort eller något av ICA Bankens bankkort får du ICA-bonus på hela försäkringskostnaden.

   Hundförsäkring

   ICAs hundförsäkring kan köpas från och med att din hund är sex veckor gammal. Den innehåller bland annat en veterinärvårdsförsäkring som ersätter kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin, om din hund skulle bli sjuk eller skadas. I den delen av försäkringen väljer du vilket försäkringsbelopp som du vill att din hund ska vara försäkrad till. Du kan välja mellan ett försäkringsbelopp på 30 000 kr eller 60 000 kr. Det är det som sedan blir maxbeloppet på det du kan få ersättning för under ett år.

   Hundförsäkringen innehåller också en rehabiliteringsförsäkring. Skulle din hund få behov av rehabilitering på grund av en muskelskada eller fraktur kan du få ersättning för kostnader för stretchning, hundsim och hundmassage.

   Om du vill kan du även lägga till en livförsäkring till din hundförsäkring, då får du ersättning om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Vilket beloppet blir beror på om din hund är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK) eller inte.

   Kattförsäkring

   ICAs kattförsäkring kan köpas från och med att din katt är sex veckor gammal.

   I kattförsäkringen ingår bland annat en veterinärvårdsförsäkring som ersätter kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin, ifall din katt skulle bli sjuk eller skadas.

   Du kan välja vilket försäkringsbelopp som du vill att din katt ska vara försäkrad till. Du kan välja mellan ett försäkringsbelopp på 30 000 kr eller 60 000 kr. Det är det som sedan blir maxbeloppet på det du kan få ersättning för under ett år. Med kattförsäkringen kan du också få gratis rådgivning och hjälp hos den digitala veterinärkliniken FirstVet.

   Om du vill kan du även lägga till en livförsäkring till din kattförsäkring, då kan du få ersättning om din katt dör eller måste avlivas. Om din katt är registrerad i SVERAK kan du försäkra till som högst 10 000 kr. Om du har en blandraskatt eller en katt som inte är registrerad och utan meriter blir försäkringsbeloppet som högst 1 000 kr. Livförsäkringsbeloppet sänks med 20 procent per år från det att katten fyller åtta år, men beloppet sänks aldrig under 1 000 kr.


   ICAs kundservice

   ICA Försäkring har inga besökskontor. Du kan nå dem genom att ringa kundservice på 033-47 47 90 under vardagar mellan 8.00 och 17.30.

   Du kan också skicka e-post genom deras mejlformulär. Då väljer du först vilken kategori ärendet gäller.

   Betygsätt ICA Försäkring

   Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


   Kontakta ICA Försäkring

   Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå ICA Försäkring.

   Telefonnummer
   Kundtjänst: 033-47 47 90
   Skadeanmälan: 033-47 47 90

   E-post
   Kundtjänst: forsakring@ica.se
   Skadeanmälan:

   Online
   Hemsida:
   Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
   Twitter: Bolaget saknar Twitter
   Google+: Bolaget saknar Google+

Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.