Moderna Smart - bilförsäkringen där du betalar som du kör


Moderna Smart var först i Sverige med att erbjuda en bilförsäkring där du betalar som du kör. Via en mobilapp som du aktiverar när du kör, samlas GPS- och gyro-information, för att sedan användas när priset på din försäkringspremie fastställs. Det innebär att försäkringens premie påverkas av hur, var och när du kör, där ett säker och ansvarsfullt körbeteende ger dig rabatt. Moderna Smart är med andra ord för dig som söker rättvisa och inte vill betala för andras vårdslösa beteende i trafiken.

Betala som du kör

Det nischade varumärket Moderna Smart erbjuder en rättvis bilförsäkring som med hjälp av modern teknik erbjuder säkra och trygga förare en billigare försäkringspremie.

Moderna Smart är ett koncept från Moderna Försäkringar, som i sin tur är en del av Tryg, en av Nordens största försäkringskoncerner. Hos Moderna Smart kan du även försäkra både MC:n och dig själv, med lika smarta lösningar som för bilen, för att helt enkelt ge mer rättvisa försäkringslösningar. Moderna Smart MC-försäkring fungerar precis som med moderna Smart bilförsäkring, där mobilappen slås på i samband med körning och som sedan kan generera rabatt på försäkringspremien. Moderna Smart erbjuder även en hälsoförsäkring, som även den via en app kan ge rabatt på försäkringspremien, men då baserat på hur många steg du dagligen promenerar.

Via oss på Insplanet kan du endast teckna Moderna Smart bilförsäkring. Vi erbjuder exakt samma pris som om du tecknar direkt hos Moderna Smart - men hos oss kan du jämföra olika alternativ innan!


Moderna Smart bilförsäkring

Försäkringspremien för en traditionell bilförsäkring beräknas vanligtvis utifrån hur den genomsnittliga föraren i din ålder och i ditt område kör, tillsammans med en rad andra faktorer som vägs in. I praktiken innebär det att du betalar för de som är i samma ålder och bor i samma område som du, även om du själv inte är den som nyttjar din försäkring.

Med Moderna Smart får du å andra sidan möjlighet att påverka din egen försäkringspremie, genom att via deras app visa att du är en trygg och säker förare. Du kan helt enkelt få rabatt på din försäkring genom att köra tryggt och säkert. Du kan aldrig få en dyrare försäkring än ordinarie försäkringspremie om du kör dåligt – utan bara premieras med en billigare försäkring om du kör bra.

Här kan du läsa mer om bilförsäkringar och jämföra olika alternativ med varandra.


Påverka premien på din bilförsäkring

I samband med att du tecknar en digital bilförsäkring hos Moderna Smart får du även möjlighet att ladda ned den tillhörande appen i din smartphone (iPhone eller Android).

Efter det har du möjlighet att slå på appen i samband med att du startar bilen, för att sedan låta den samla in data om din körning. Lägg mobilen på ett tryggt ställe och börja sedan köra som vanligt. Medan du kör analyserar Moderna Smart ditt körbeteende och registrerar datan. Appen registrerar då din hastighet, inbromsningar, acceleration, svängningar och den totala körsträckan. Efter resan får du feedback via appen och baserat på din körning görs en samlad bedömning. Avsluta körningen genom att välja "Avsluta Körning" i appen, du får då ett omdöme av din körning som sedan reflekteras i priset av din premie.

På detta sätt kommer Moderna premiera ett säkert körbeteende. Ett säkert körbeteende ger högre rabatt, upp till 15 procent.

Så fort du laddat hem appen och tecknat en Moderna Smart-försäkring får du 10 procent rabatt på bilförsäkringen under den första rabattperioden som är 6 månader lång. Om du sedan kör tillräckligt säkert har du möjlighet att behålla den rabatten och även få ytterligare fem procent rabatt.

Jämför olika bilförsäkringar här.


Betygsätt Moderna

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.