Redo Försäkringar - Vi hjälper dig på vägen!


Redo är ett varumärke som ägs av Insplanet och har Gjensidige som försäkringsgivare. Samarbetet är unikt i sitt slag och visionen är att erbjuda prisvärda försäkringar till dig, din familj och dina saker – på ett enkelt och tillgängligt sätt. Idag kan du teckna din bilförsäkring och din hemförsäkring hos Redo via oss på Insplanet.

Om Redo Försäkringar

Redo Försäkringar är ett varumärke som startades 2009 av Insplanet med visionen att erbjuda prisvärda försäkringar till dig, din familj och för dina saker på ett enkelt och tillgängligt sätt.

Redo erbjuder försäkringar inom bland annat hem och bil. Gjensidige som är ett av Nordens ledande försäkringsbolag står som försäkringsgivare bakom Redo Försäkringar.

Företagsinformation

Adress: Grev Turegatan 5, 114 46 Stockholm

Telefon: 0774-45 45 00

Försäkringar som erbjuds: bilförsäkring, hemförsäkring, trygghetsförsäkring

Kundtjänst mejl: info@redo.se

Så här tecknar du en försäkring hos Redo

Du kan teckna din försäkring hos Redo genom Insplanet – utan några extra kostnader. Det enda du behöver göra är att fylla i något av våra webbformulär för försäkringar. Sedan får du prisförslag från upp till ett tjugotal olika försäkringsbolag. När du fått dina priser kan du sedan i lugn och ro välja den försäkring och eventuella tilläggsförsäkringar som passar dig och dina behov bäst.

Så här gör du för att jämföra Redos försäkringar med andra

Med Insplanets jämförelsetjänst kan du jämföra Redos försäkringar med ett tjugotal olika försäkringsbolag. Det enda du behöver göra är att fylla i något av våra webbformulär för försäkringar. Du får då prisförslag presenterade med en tydlig överblick över villkor och kundomdömen från de olika försäkringsbolagen – helt kostnadsfritt.

Så här säger du upp Redos försäkringar och byter till ett annat försäkringsbolag

Om du vill säga upp din försäkring kontaktar du Redo via e-post eller telefon. Du hittar kontaktuppgifter under rubriken “Redo Försäkringars kontor” längre ner på sidan. Tänk på att du bara kan säga upp din försäkring till årsförfallodagen. Skulle ditt försäkringsbehov däremot försvinna, till exempel om du säljer ditt hem eller din bil, kan du säga upp din försäkring innan årsförfallodagen.

På Insplanet kan du när som helst jämföra och köpa en ny försäkring. Den börjar då gälla från det datum då årsförfallodagen infaller för din gamla försäkring.

Så här gör du en skadeanmälan på din Redo-försäkring

Du anmäler en skada genom att kontakta försäkringsgivaren Gjensidige Försäkring:
Telefon 0771-326 326
E-post: skador@gjensidige.se
Skada anmäler du enklast på www.gjensidige.se

Skadejour och vid skada utomlands
Vid akut skada efter kontorstid, på helger eller vid skada utomlands, kontakta vår skadejour på telefon 0771-614 614.

Redos olika försäkringar

Redo erbjuder hemförsäkringar, bilförsäkringar och en trygghetsförsäkring. Här går vi igenom vad de olika försäkringarna innehåller.

Bilförsäkring

Det finns tre olika omfattningar på bilförsäkringen: trafik-, halv- och helförsäkring. Enligt lag måste du ha minst en trafikförsäkring redan från första dagen du kör bilen. Trafikförsäkringen ingår i alla omfattningar.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen ersätter personskador på förare, passagerare och personer utanför fordonet. Den ersätter också skador på annans egendom som orsakats av bilen. Skador på det egna fordonet ersätts däremot inte.

Halvförsäkring

Halvförsäkringen ersätter dig för brand-, glas- och maskinskador. Den ersätter också skador som uppstått på grund av stöld eller stöldförsök. Utöver det ingår även räddning, rättsskydd, krisförsäkring och en allriskförsäkring som bl.a. ersätter dig för plötsliga och oförutsedda skador inuti bilen, förlust av bilnyckel och sanering av tank vid feltankning.

Helförsäkring

Helförsäkringen ersätter dig för skador på din egen bil vid en trafikolycka, skadegörelse eller vid en yttre olyckshändelse (till exempel om ett träd blåser ner över bilen).

Hemförsäkring

Hemförsäkringen kan anpassas efter dina behov beroende på om du bor i lägenhet eller villa. För dig som bor i bostadsrätt finns det ett bostadsrättstillägg.

Hemförsäkringen innehåller bland annat ett skydd för dina saker om det till exempel skulle börja brinna eller om du skulle drabbas av inbrott och stöld. Även dina hushållsmaskiner är skyddade, till exempel kylen, frysen och tvättmaskinen. Hemförsäkringen innehåller också ett reseskydd som gäller under resans första 45 dagar. Dessutom ingår rätts-, ansvars-, kris-, överfalls- och reseskydd. Reseskyddet kan ersätta dig för kostnader vid sjukdom och olycksfall, kostnader för sjukvård och medicin, hemtransport vid sjukdom och olycksfall samt transport till och från sjukhus.

Tilläggsförsäkringar

Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen ersätter dig för de flesta plötsliga olyckshändelser. Till exempel om du skulle råka välta ner din tv, tappar mobiltelefonen i toaletten eller spiller kaffe över din dator. Högsta ersättningen är 50 000 kr.

Utökat skydd på resa

Med ett utökat reseskydd får du ett avbeställningsskydd ifall du blir sjuk eller drabbas av ett olycksfall och måste avboka resan. Försäkringen gäller också vid förseningar, både för dig och ditt bagage. Högsta ersättningen är 45 000 kr per person, men högst 75 000 kr sammanlagt.

Fritidsolycksfallsförsäkring

Fritidsolycksfallsförsäkringen är ett komplement till olycksfallsförsäkringen du ofta omfattas av under arbetstid eller som dina barn omfattas av under sin skolgång. Tilläggsförsäkringen kan ersätta dig bland annat för tandvårdskostnader och skulle du råka ut för en allvarlig skada som leder till medicinsk invaliditet kan du få ersättning med upp till 1 000 000 kr.

Bostadsrättsförsäkring

Du som bor i bostadsrätt har ett större ansvar för din lägenhet än vad en hyresgäst har. Då ansvarar du själv för underhållet av både ytskikt och den fasta inredningen i lägenheten. Exempel på det är kyl, frys, spis, och diskbänk i köket samt toalett och handfat i badrummet. Du kan få ersättning med upp till 150 000 kr för plötsliga och oförutsedda skador. Bostadsrättsförsäkringen gäller också för det skadestånd du som bostadsrättsinnehavare kan bli skyldig att betala.

Trygghetsförsäkring

Trygghetsförsäkringen ökar din trygghet om du skulle drabbas av ofrivillig arbetslöshet eller inte kunna arbeta på grund av olycksfall eller sjukdom. Skulle något sådant hända kan du få hjälp med att betala dina fasta utgifter, till exempel månadskostnad för lån, bostadsrättsavgift, el- och abonnemangskostnader eller övriga fasta månadskostnader som du har. Du väljer själv hur stort belopp du kan bli ersatt med per månad, summorna ligger mellan 2 000 kr och upp till 10 000 kr.

Redo Försäkringars kontor

Kundservice

Telefon: 0774-45 45 00 E-post: info@redo.se

Besöksdress: Grev Turegatan 5, 114 46 Stockholm Postadress: Box 26 000, SE-100 41 Stockholm

Betygsätt Redo Försäkringar

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Redo Försäkringar

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Redo Försäkringar.

Telefonnummer
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

E-post
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

Online
Hemsida:
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.