Villaägarna - På husägarnas sida sedan 1952


Villaägarnas Riksförbund är en svensk, rikstäckande organisation som i mer än 70 år har arbetat för att skapa nytta till sina medlemmar och hjälpa dem i vardagen som husägare. Bland Villaägarnas olika tjänster finns även ett brett utbud försäkringar, med nordens tredje största försäkringskoncern Gjensidige som försäkringsgivare. Självklart kan du försäkra en rad olika föremål utöver din villa hos Villaägarna!

Villaägarna

Villaägarna har sedan 1952 jobbat för att göra villalivet enklare för dig. Förbundet bildades som en protest mot det årets fastighetstaxering. Namnet Villaägarna togs i bruk 1991 och idag har organisationen närmare 311 000 medlemshushåll. Läs mer om Villaägarna nedan och jämför Villaägarna med andra försäkringsbolag.

Om Villaägarna

Villaägarna grundades som Sveriges Villaägareförbund 1952. Det var en protest mot fastighetstaxeringen det året. Men förbundets vision var inte bara att påverka politiska frågor utan även att erbjuda förmåner i hopp om att förbättra villkoren för medlemmar. Villaägarna jobbar för att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar.

Namnet Villaägarna togs i bruk 1991. Då gick förbundet samman med två regionala vilaägareorganisationer: Malmöhus egnahemsföreningars centralorganisation (MECO) och Stockholms småhusägares centralorganisation (SSC). Nu fanns det en enad och rikstäckande intresseorganisation för ägare av småhus.

När Villaägarna inte hittade försäkringar som passade sina medlemmar bestämde man sig för att starta Villaägarnas försäkringsservice 1998. Det var en förmån till organisationens medlemmar. Fortfarande är det bara medlemmar som kan köpa Villaägarnas försäkringar. Medlemskap i Villaägarna är helt kostnadsfritt.

Gjensidige är försäkringspartner till Villaägarna.

Företagsinfo

  • Grundades: 1952
  • Krävs medlemskap: Ja
  • Försäkringar: Hemförsäkring, villaförsäkring, bilförsäkring m.fl.
  • Kundtjänst: Mejla info@villaagarna.se eller ring 010 750 01 00

Så här köper du en försäkring hos Villaägarna

För att köpa en försäkring hos Villaägarna måste du vara medlem. Om du inte är det kan du enkelt bli det utan kostnad. Ansök om medlemskap på hemsidan, per telefon eller via mejl. Som medlem i Villaägarna får du bättre boendevillkor, gratis rådgivning, medlemsmagasinet Villaägaren, medlemsrabatter och välkomstcheckar.

När du är medlem kan du köpa försäkringen på hemsidan, per telefon eller via mejl. Du kan också köpa försäkringen genom Insplanet. På Villaägarnas hemsida klickar du på Logga in för att slussas vidare till Villaägarnas försäkringspartner Gjensidige. Där väljer du vilken försäkring du vill köpa. Kom ihåg att jämföra olika försäkringsbolag!

Så här gör du för att jämföra Villaägarnas försäkringar med andra

Jämför Villaägarna med andra försäkringsbolag innan du köper försäkring. Då ser du vilket försäkringsbolag som ger dig bäst pris och villkor. På Insplanet jämför du försäkringar utan kostnad och får svar inom 30 sekunder. Om du hittar en försäkring som passar dig kan du köpa den genom oss till samma pris som hos bolaget.

Så här säger du upp Villaägarnas försäkringar och byter till ett annat försäkringsbolag

Om du vill säga upp en försäkring hos Villaägarna måste du kontakta dem. Du kan antingen mejla info@villaagarna.se eller ringa 010 750 01 00. Innan du säger upp din försäkring behöver du tänka på att det finns bestämda regler för när du kan avsluta försäkringen. Det gäller inte bara för Villaägarna utan hos alla försäkringsbolag.

Vill du byta försäkringsbolag måste du vänta till årsförfallodagen. En försäkring är nämligen ett avtal som gäller i ett år. Har ditt försäkringsbehov upphört är situationen annorlunda. Om du till exempel avregistrerat eller sålt din bil, eller om du flyttat ihop med någon som har en hemförsäkring, avslutas försäkringen direkt.

Så här gör du en skadeanmälan hos Villaägarna

Om du råkat ut för en skada kan du anmäla den på Gjensidiges hemsida. Gjensidige är försäkringspartner till Villaägarna och tar därför hand om alla skadeanmälningar. Lämna tydlig information för snabbare svar. Det går också bra att anmäla skada genom att ringa skadeavdelningen. Den är öppen måndag till fredag 10.00-15.00.

Vid akut skada efter 15.00 eller på helger ringer du 0771 614 614.

Villaägarnas olika försäkringar

Här kan du läsa mer om Villaägarnas olika försäkringar:

Villa

Villaägarna har 2 olika villahemförsäkringar som du kan välja mellan: Villa Flex och Villa Max. Med Villa Flex får du ett bra grundskydd som du kan anpassa efter dina egna behov. I Villa Max ingår det mesta som brukar ingå i villahemförsäkringar och du kan anpassa den med några få tilläggsförsäkringar.

Fritidshus

För att köpa Villaägarnas fritidshusförsäkring måste du redan ha en annan försäkring hos Villaägarna. Till exempel en bilförsäkring eller villahemförsäkring. Försäkringen omfattar både byggnad och tomtmark. I försäkringen ingår bland annat Anticimex skadedjursförsäkring, ersättning vid skada orsakad av hussvamp samt rättsskydd.

Hemförsäkring

Om du bor i bostads- eller hyresrätt kan du köpa Villaägarnas hemförsäkring. Med försäkringen får du bland annat 60 dagars reseskydd, låga självrisker och rättsskydd upp till 270 000 kronor. I grundskyddet ingår egendomsskydd, ansvarsförsäkring, rättsskydd, överfallsskydd, krisförsäkring, merutgifter och reseskydd.

Du kan skräddarsy din hemförsäkring med 5 olika tilläggsförsäkringar: HemXtra, ResXtra, Fritidsolycksfall, Bostadsrättsförsäkring och SmåbåtsXtra.

Gruppförsäkring

I Villaägarnas medlemskap ingår en ägarskyddsförsäkring. Med den får du bland annat ett engångsbelopp för att täcka olägenheter i samband med lagfartskapning. Du får även kostnadsfri hjälp av förbundets jurister om du måste hävda din rätt inför domstol eller annan myndighet när någon orättmätigt gör anspråk på din fastighet.

Resor

Villaägarnas reseförsäkring kan tecknas som förlängning eller som ett komplement till reseskyddet i din hemförsäkring. Du kan välja mellan 6 reseförsäkringar beroende på hur gammal du är och syftet med resan. Det finns bland annat reseförsäkringar som är anpassade för backpackers, studenter utomlands och hemvändande svenskar.

Sjukvård

Villaägarna har tagit fram en sjukvårdsförsäkring för sina medlemmar. Med försäkringen får du rätt vård när du behöver det. Försäkringen ger dig bland annat kortare väntetid för diagnos och behandling, rådgivning per telefon av legitimerade sjuksköterskor och ökad trygghet.

Barn och ungdom

Villaägarna har tagit fram en barn- och ungdomsförsäkring som ger ett omfattande skydd dygnet runt. Försäkringen ersätter ekonomisk invaliditet och gäller vid medicinsk invaliditet. Det finns 4 försäkringsbelopp att välja mellan: 1 000 000, 1 400 000, 1 800 000 och 2 000 000 kronor.

Husdjur

Villaägarna har hund- och kattförsäkringar i 3 olika varianter samt försäkringar för fågel, minigris och smådjur. Försäkringarna har tagits fram i samarbete med Sveland Djurförsäkringar. Med Villaägarnas hund- och kattförsäkring får du bland annat upp till 20 % rabatt vid skadefrihet samt extra veterinärvårdsersättning gratis första året.

Bil

Villaägarna har bilförsäkring i 3 olika nivåer: trafik-, halv- och helförsäkring. Några fördelar med Villaägarnas bilförsäkring är bland annat att ersättning vid maskinskada ingår i halvförsäkring om bilen är upp till 10 år och kört max 15 000 mil, låga självrisker och att sanering vid feltankning ingår i halvförsäkring.

Motorcykel

Villaägarna har motorcykelförsäkring i 3 olika nivåer: trafik, halv- och helförsäkring. Några fördelar med Villaägarnas motorcykelförsäkring är låga självrisker, konkurrensmässig premie samt att priset beräknas efter säsong vilket innebär att du slipper ställa av och på motorcykeln varje vinter och vår.

Husvagn

Villaägarna har husvagnsförsäkring i 2 olika nivåer: halv- och helförsäkring. Eftersom släpfordon omfattas av dragbilens trafikförsäkring behövs ingen trafikförsäkring. Några fördelar med Villaägarnas husvagnsförsäkring är att ansvarsförsäkring ingår, konkurrenskraftig premie samt låg självrisk.

Släpvagn

Villaägarna har släpvagnsförsäkring i 2 olika nivåer: halv- och helförsäkring. Eftersom släpfordon omfattas av dragbilens trafikförsäkring behövs ingen trafikförsäkring.

Moped

Villaägarna har mopedförsäkring i 3 olika nivåer: trafik-, halv- och helförsäkring. Några fördelar med Villaägarnas mopedförsäkring är låga självrisker, konkurrensmässig premie samt att priset beräknas efter säsong vilket innebär att du slipper ställa av och på mopeden varje vinter och vår.

Båt

Villaägarnas båtförsäkring gäller både vid uppläggning och transport inom Norden samt vid färd till sjöss i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Försäkringen gäller även inom respektive lands territorialvatten. Förutom båten omfattas bland annat inom- eller utomhusbordsmotor samt fast monterad utrustning som mast och segel.

Vattenskoter

Med Villaägarnas vattenskoterförsäkring kan du få ersättning vid brand-, sjö- och stöldskador samt uppläggnings- och transportskador. Dessutom kan du få ersättning för ombuds- och rättegångskostnader för vissa tvister och brottmål kopplade till din försäkrade vattenskoter.

ATV

Villaägarna har ATV-försäkring i 3 olika nivåer: trafik-, halv- och helförsäkring. Några fördelar med Villaägarnas ATV-försäkring är enhetlig självrisk för brand, stöld och vagnskada, maskinskadeförsäkring ingår i halv- och helförsäkring och att du priset beräknas efter säsong så att du slipper ställa av och på din ATV.

Snöskoter

Villaägarna har snöskoterförsäkring i 3 olika nivåer: trafik-, halv- och helförsäkring. Några fördelar med Villaägarnas snöskoterförsäkring är att priset beräknas efter säsong så att du slipper ställa av och på din snöskoter varje vinter och vår samt att vagnskadesjälvrisken är 4 000 kronor oavsett snöskotermodell.

Kontakta Villaägarna

Du kan mejla forsakring(a)villaagarna.se eller ringa 0771 626 010. Villaägarna svarar i telefon vardagar mellan 08.30 och 17.00.

Betygsätt Villaägarna

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Villaägarna

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Villaägarna.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-62 60 10
Skadeanmälan:

E-post
Kundtjänst: forsakring@villaagarna.se
Skadeanmälan:

Online
Hemsida: http://www.villaagarna.se/
Facebook: https://www.facebook.com/villaagarna
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Villaägarna

Nedan finner du feeds från Villaägarna i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Villaägarna Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.