Hand in Hand

Insplanet har alltid haft som en central del i vår affär att hjälpa andra människor till en enklare och tryggare vardag. Det är nu dags att ge tillbaka något till människor i andra delar av världen, där det inte handlar om att spara pengar på försäkringar utan att vara med och skapa förutsättningar till ett bättre liv.

Vi har letat efter en välgörenhetsorganisation som vi kan identifiera Insplanet med. En organisation som delar våra kärnvärden. För oss kändes Hand in Hand perfekt! Hand in Hand är en organisation som stödjer entreprenörskap och utbildning vilket är något som ligger Insplanet varmt om hjärtat.

Hand in Hand

Donation

Insplanets donation till Hand in Hand kommer att stödja en indisk by under två år. Byn har ca 1-2 tusen invånare och Hand in Hand kommer att utbilda 200 kvinnor från denna by i entreprenörskap. Alla barn kommer att tas ur fattigdom och sättas i skolan, alla bybor får tillgång till internet och får en grundläggande IT-utbildning, alla erbjuds hälsokontroller av professionella läkare och avfallshantering och vattenreningsprojekt etableras.

Insplanet kommer att följa den här byn under dessa två år och få rapporter varje halvår för att hålla konstant koll på utvecklingen av byn. På Insplanets Facebooksida kommer vi uppdatera med information så att även ni kan följa byns utveckling.

Hand in Hand

Insplanet på Facebook Insplanet på Facebook »

"Vi på Insplanet är mycket stolta och glada över vi nu får hjälpa till att föra människor ut ur fattigdom och in i framtiden. Grunderna i Hand in Hand är att hjälpa människor hjälpa sig själva och det går helt i linje med den filosofi vi på Insplanet arbetar efter varje dag mot våra kunder. "

Daniel Soussan och Richard Båge, grundare av Insplanet

Hand in Hand
Sweden


Hand in Hand Sweden är en ideell förening utan vinstintresse med huvudsakligt syfte att stödja utvecklings- och hjälparbete. Under fem års tid har Hand in Hand lyckats engagera mer än 750 tusen fattiga kvinnor, lärt dem att läsa, skriva och räkna. Dessa kvinnor har utbildats i att hantera enkel hushållsekonomi, redovisning, marknadsföring och sist men inte minst har det givit dessa kvinnor självkänsla.

Läs mer om Hand in Hand,
klicka här »

Hand i hand Hand in Hand – hjälp till självhjälp!

Hand in Hands indiska byprogram skapades för att skapa bestående utveckling genom att genomföra program inom fem områden:

  • Jobbskapande och självhjälpsgrupper.
  • Program mot barnarbete.
  • Hälsokampanjer.
  • IT-utbildning och demokrati.
  • Miljöprogram och avfallshantering.

Syftet är att hela byns struktur stärks inom samtliga områden så att grunden för bestående utveckling har lagts.