INSPLANET LANSERAR ONLINEPRISER I SAMARBETE MED PRICERUNNER

Pressmeddelande 2007-10-05

Insplanet erbjuder nu via Pricerunner priser på bilförsäkringar direkt på Internet från många av Sveriges större försäkringsbolag. Användare av tjänsten kommer även att kunna teckna försäkring direkt via Insplanet, i försäkringsbolag med samarbetsavtal. Som stöd till prisjämförelsen har alla användare dessutom kostnadsfri tillgång till Insplanets rådgivning och kundtjänst.

”Det är ett naturligt val för oss att inleda vår nätbaserade prisjämförelse av bilförsäkringar tillsammans med Pricerunner. De är marknadsledande på prisjämförelser på nätet överlag, medan vi är marknadsledande på jämförelser och rådgivning på konsumentförsäkringar.”, säger Erik Lif, Informationschef på Insplanet.

”Vi har ju erbjudit möjlighet att teckna försäkringar över nätet tidigare. Skillnaden nu är att vi jämför fler försäkringsbolag på marknaden, och att det blivit snabbare, lättare och tydligare att överblicka priser och teckna försäkring genom Insplanet. Vi förväntar oss många användare av tjänsten, bilförsäkringspriser skiljer sig ju ofta åt tusentals kronor.” fortsätter Erik Lif.

Insplanet är den enda större prisjämförelsetjänsten på Internet som förutom prisuppgifter också erbjuder en sammanhängande kvalificerad rådgivning kring både bil- och konsumentförsäkringar. Rådgivningen är kostnadsfri.

”Våra förmedlare gör försäkringsköpen till en genomtänkt helhet, något som de allra flesta människor uppfattar som en trygghet. Möjligheten att också kunna teckna försäkring direkt ger valfrihet till de som vet vad de vill ha. Men kostnadsfri rådgivning är en viktig resurs för att du som kund ska kunna jämföra rätt saker utifrån dina behov. Allt detta finns nu hos Insplanet.” avslutar Erik Lif.

För mer information kontakta:
Erik Lif, Informationschef +46 (0)8-51 000 062 eller +46 (0)704 386828.

Insplanet är Sveriges ledande försäkringsförmedlare mot privatmarknaden inom konsument- och motorförsäkring (sak). 2006 tecknade Insplanet 69 000 försäkringar med en premievolym på 268 MSEK. Insplanets affärsidé är att hitta, jämföra och erbjuda rätt försäkring till rätt pris utifrån våra kunders unika behov och önskemål. Tusentals personer om dagen får hjälp att se över sina försäkringar. Varannan person som jämför försäkring hos Insplanet sparar pengar. Sedan starten 1999 har Insplanet hjälpt 500 000 kunder. Bolagets aktie handlas på First North (IPL). HQ Bank är certified adviser.

Insplanet AB (publ) Org.nr. 556567-6227
Grevgatan 34 Tel: 08-510 000 00
Box 26 000 Fax: 08-510 000 01
100 41 Stockholm

[ Tillbaka ]