Insplanet förvärvar tjänsten Husassistans från Telge Energi

Pressmeddelande 2008-10-27


Insplanet har tecknat avtal om att ta över tjänsten Husassistans från Telge Energi från den 1 november 2008. Husassistans är en unik tjänst som blivit en succé sedan starten 2001. Genom samarbetsavtal med utvalda hantverkare och entreprenörer kan Husassistans erbjuda sina kunder säker hjälp med både akuta och planerade hantverksarbeten i hemmet.

Husassistans har sedan 2001 drivits som en fristående tjänst för Telge Energis kunder. Husassistans vänder sig till boende i villa, radhus och bostadsrätt, som behöver hjälp med både brådskande som planerad hjälp med exempelvis vatten och avloppsarbeten, målning, el samt om- och tillbyggnad. Ett noga utvalt nätverk av fackmän som Husassistans anslutit ger vid dessa tillfällen möjlighet till kvalificerad och trygg hantverkshjälp, till rimliga kostnader.

Från och med 1 november kommer alla befintliga kunder hos Hussassistans att få hjälp via Insplanets kundtjänst, dock på samma telefonnummer som tidigare. I det omedelbara blir det ingen påverkan för existerande kunder. Husassistans kommer som idag att kosta 30 kr/månad, och erbjuds till boende i Stor-Stockholmsområdet.

”Husassistans är en spännande produkt med stor potential. Den passar bra in i Insplanets strategi att utveckla och erbjuda egna produkter som kompletterar vårt övriga produktutbud.” säger Daniel Soussan, VD för Insplanet. ”Insplanet strävar efter att ge våra kunder ökad trygghet och Husassistans är en produkt som ger det.”

Johan Öhnell, VD för Telge Energi, fortsätter: ”Telge Energi har beslutat sig för att fokusera på att sälja el från vind och vatten och har i Insplanet hittat en köpare som vi är övertygade kommer utveckla tjänsten. Husassistans gör det enklare att vara villaägare och vår bedömning är att tjänsten kan växa betydligt när Insplanet erbjuder den till försäkringskunder.

För mer information kontakta:
Daniel Soussan, VD Insplanet
Tel: 08-51 000 004, 0708-35 02 24
Epost: daniel.soussan@insplanet.com

Johan Öhnell, VD Telge Energi
Tel: 08-553 221 38, 0708-51 58 50
Epost: johan.ohnell@telgeenergi.se

Insplanet är Sveriges ledande försäkringsförmedlare mot privatmarknaden inom konsument- och motorförsäkring (sak). 2007 tecknade Insplanet 84 000 försäkringar med en premievolym på 302 MSEK. Insplanets affärsidé är att hitta, jämföra och erbjuda rätt försäkring till rätt pris utifrån våra kunders unika behov och önskemål. Fler än 1 000 personer om dagen får hjälp att se över sina försäkringar. Insplanets aktie är noterad på First North. HQ Bank är Insplanets certified adviser.

Insplanet AB (publ) Org.nr. 556567-6227
Grevgatan 34 Tel: 08-51 000 000
Box 26 000 Fax: 08-51 000 001
100 41 Stockholm

Telge Energi är en oberoende elleverantör, utan egen kraftproduktion, som ingår i koncernen Telge. Telge Energi säljer enbart förnyelsebar el från vind och vatten för att få bort den nordiska kolkraften. Bolaget säljer även pellets som tillverkas av svenska skogsråvaror. 2008 blev Telge Energi utsett till Sveriges grönaste varumärke i energibranschen. I Svenskt Kvalitetsindex, som mäter kundnöjdhet i bl a elbranschen, ligger Telge Energi i topp för tredje året i rad. 2007 blev företaget utnämnt till en av Sveriges bästa arbetsplatser. www.telgeenergi.se

[ Tillbaka ]