Redaktionell policy för Insplanet

Här kan du läsa om hur vi jobbar på redaktionen och vilka riktlinjer vi följer.

Syftet och målet med våra texter

Syftet med vårt innehåll är att hjälpa dig i din vardag. Det gör vi genom att skriva om försäkringar på ett lättillgängligt och begripligt sätt. Vi bevakar trender inom vardagsekonomi och hushållsnära tjänster, med fokus på försäkringar och el. De ämnen vi skriver om speglar affärsområden som ingår i koncernen.

Om Insplanet

Insplanet är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster och förmedlare av försäkringar. Bolaget grundades 1999 med målet att göra det lättare för dig och företag att kunna jämföra, köpa och byta försäkringsbolag. Syftet med tjänsten är att spara tid och pengar åt dig som kund och se till att du har rätt försäkringar för dina individuella behov.

Sedan 2018 är Insplanet en del av Zmarta Group. De arbetar för att erbjuda marknadsledande tjänster inom bank, elavtal och försäkring som hjälper dig att hantera och förbättra din privatekonomi. I företagsgruppen ingår bland annat Zmarta, Elskling och Freedom Finance.

Du kan läsa mer om oss under avsnittet Om Insplanet.

Vår redaktionella arbetsprocess

Insplanets redaktionella team består av tre skribenter. Ansvarig utgivare är Tomas Jonson, VD.

Texterna publiceras och uppdateras löpande på koncernens webbplatser och sociala medier samt andra plattformar som exempelvis dagspress och samarbetspartners.

När en text publiceras är den

  • korrekturläst av någon annan än den som skrivit texten
  • märkt med publiceringsdatum
  • faktagranskad av en expert inom försäkringar

Du kan alltid kontakta författaren eller granskaren av texten om du har några frågor eller synpunkter. Kontaktuppgifter till dem ska alltid finnas i slutet av artikeln.

Så hanterar vi statistik och datauppgifter

Exempel och siffror som presenteras i våra texter är byggda på statistik och inte på enskilda personers handlingar. Individens integritet är alltid skyddad. Statistiken hämtar vi i huvudsak från våra egna datakällor vilka baseras på våra kunders jämförelser av försäkringar. I vissa fall kombineras denna data med externa datakällor. I de fall vi har använt oss av specifika källor ska de alltid redovisas i texterna.

Så hanterar vi faktafel

Så fort vi får kännedom om ett faktafel i våra texter uppdaterar vi texten med rätt uppgifter. Är det ett mindre faktafel skriver vi ut det i en fotnot under den aktuella texten. Om det blivit ett större faktafel går vi även ut med en notis om det i relevanta medier.

Allt vårt innehåll är oberoende

Allt redaktionellt innehåll vi publicerar är oberoende, vilket innebär att samarbetsbolag inte kan påverka innehåll i texter eller annat material.

Kontaktuppgifter

Insplanet har öppet måndag - torsdag 08.00 - 20.00 fredag 08.00 - 18.00 lördag 11.00 - 16.00.

Telefon:
08-51 000 000

E-post:
info@insplanet.com

Fax:
08-51 000 001

Insplanet AB (publ), org.nr 556567-6227
Box 6215
SE-102 34 Stockholm