Vad betyder ett namn?

Varför döper man ett företag som oss till Insplanet? Det är inte lätt att vare sig komma ihåg eller uttala så att andra förstår vad man säger.

Jag vet. För att jag har fått post adresserad till, bland annat ska tilläggas, Instaplanet, Infoplanet, Itplanet, Vimplanet, Vimsplanet och Isplanet. En del ligger kanske bättre i munnen och andra kanske är mer logiska.

Och det finns en logisk förklaring, även om den inte är helt uppenbar idag. Året var 1999 och världen såg lite annorlunda ut än vad den gör idag.

IT-bubblan var sprickfärdig och entreprenörerna duggade tätt liksom deras både goda och ibland dåliga idéer. En del var långt före sin tid – andra borde inte ens ha fått någon. Vi tillhörde Spray-sfären och om något var trendkänsligt år 1999 så var det Spray. På den svenska marknaden poppade företag upp som popcorn, med fantasifulla namn som Ingo, Sumo, Toga och Boo. I de mest medvetna öronen spelades svenska band som Yvonne, Kent och Teddyberas Sthlm upp med hjälp av MiniDisc’s som snart skulle ersättas av underdimensionerade och dyra mp3-spelare. CD-brännaren började vinna mark i det svenska folkhemmet och hade du den senaste mobiltelefonen så kunde du spela det festliga spelet Masken OCH kanske till och med surfa via WAP.

Precis här i historien, alltså 1999, startade Daniel Soussan och Richard Båge ”Insurance Planet”. Det var lite långt bara. Så klipp-klipp och Insplanet var fött.

Inget kunde stå emellan oss och Europa. Eller vadå Europa? Det vara ju bara den första världsdel vi skulle erövra det första halvåret år 2000. Och samma höst skulle vi vara fullt upptagna med att ta Sydamerika i besittning. Det var en svettig tid, vi ville ju dessutom hinna till Laroy innan stängning.

Det blir sällan som man tänkt sig. Spray blev uppköpta av Lycos och för att fatta mig kort så gick det åt skogen för de flesta. Ja, Spraydate överlevde förstås för hoppet sägs ju vara det sista som överger en.

I min kalender står det den 24 september 2013 och vi finns kvar. Vi kallades överlevare i början men numera är vi veteraner i en bransch vi i högsta grad varit med och format. Under alla år har jag önskat att vi hetat något annat, något självklarare. Men så hör jag vår radioreklam berätta att 1,5 miljoner personer har nyttjat våra tjänster. Så även om vi blivit kallade det ena och andra, Instaplanet, Infoplanet, Itplanet, Vimplanet, Vimsplanet och Isplanet, så fortsätter Insplanet att jobba hårt för det vi tror på och leverera våra kärnvärden.

Vi finns här för att hjälpa dig att hitta rätt försäkring till rätt pris. Och det är jag stolt över.

Johan Andersson
VP Product manager / CIO
Insplanet

Kontaktuppgifter

Insplanet har öppet måndag - torsdag 08.00 - 20.00 fredag 08.00 - 18.00 lördag 11.00 - 16.00.

Telefon:
08-51 000 000

E-post:
info@insplanet.com

Fax:
08-51 000 001

Insplanet AB (publ), org.nr 556567-6227
Box 6215
SE-102 34 Stockholm